Tartă cu mere. Rețeta franțuzească a Andreei Esca

andreea-esca.jpg

andreea esca
Andreea Esca se relaxează deseori în bucătărie
foto: arhivă personală

În sezonul în care merele românești sunt vedetele, Andreea Esca vine în întâmpinarea pofticioșilor cu o rețetă de tarte tatin sau tartă franțuzească cu mere. Iată de ce aveți nevoie și cum se pregătește.

Ingrediente și mod de preparare tarte tatin

  • Pentru aluat: 300 gr făină, 150 gr unt bun, gras, tăiat cubulețe și lăsat un pic să se înmoaie, un vârf de cuțit de sare și 80 ml de apă (sau lapte călduț). Amestecați făina cu sarea, apoi puneți bucățelele de unt și începeți să le frământați cu buricele degetelor, până  se contopesc total cu făina. Nu vă speriați că se fărâmițează, puneți repede apa sau laptele, câte puțin, până vi se leagă și puteți forma o minge. O lăsați în frigider până e gata conținutul, a povestit Andreea Esca pe site-ul revistei sale, AList Magazine.

tarta-mere-andreea-esca.jpg

tarte tatin, reteta andreei esca
Andreea Esca a realizat un preparat franțuzesc cu mere românești, după cum ea însăși a povestit
foto: arhivă personală
  • Merele se curăță de coajă și se taie în sferturi sau chiar în bucăți mai mici. Apoi, faceți caramelul în cratiță topind 170 gr de zahăr la care adaugați 50 grame de unt. În caramel așezați bucățile de măr cum se vede în foto, și mai puneți deasupra 30 gr de zahăr și 30 g de unt în bucățele. Așezați peste mere coca pe care ați scos-o de la frigider și ați întins-o în prealabil pe o foaie de copt.

tarte_tatin.jpg

tarte tatin, reteta andreei esca
Andreea Esca a dezvăluit pașii de pregătire a tartei franțuzești cu mere
foto: Andreea Esca
  • Băgați 40 de minute la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade. Dacă vă place mai rumenită, o mai lăsați. După ce scoateți din cuptor tarta o lăsați 1o minute să se răcească un pic și o răsturnați. Serviți cu smântână sau cu înghețată de vanilie.

 

Loading...

Citește și

  • andreea esca gatit 44 de ani

    Andreea Esca a prins gustul bucătăriei şi demonstrează că se pricepe nu doar să prezinte ştiri. Chiar dacă vedeta Pro Tv s-a apucat de gătit abia la 44 de ani, vârstă pe care a împlinit-o toamna trecută, este dispusă să înveţe de la cei mai buni. Recent ea a intrat în bucătăria unui masterchef, iar la final s-a declarat mulţumită de ce a reuşit să afle de la el.

  • andreea esca oberwood

    Un sătuc cu uliţe prăfuite de la poalele Negoiului îi ademeneşte pe turişti la Porumbacu de Sus, în apropiere de Sibiu, şi îi face să se simtă conectaţi cu natura şi tradiţiile locului. Aici şi-a petrecut copilăria Andreea Esca, ştirista emblemă a Pro Tv, care îndrăgostită de aceste locuri a dezvoltat un adevărat paradis turistic din dorinţa de a-i aduce şi pe alţii să descopere frumuseţea satului. Doi ani i-a luat vedetei să pună pe picioare un complex turistic din care oaspeţii nu se mai dau plecaţi. Click! a fost în vizită la casele, transformate în locuri de cazare pentru turişti, pe care Andreea Esca le-a recondiţionat şi utilat pentru cei care vor să vină în zonă. Porumbacu de Sus se află în Mărginimea Sibiului, la aproape 40 km de Sibiu, pe drumul ce duce spre Braşov și la poalele celui de al doilea vârf al Carpaților, Negoiu (2535 m).