Shakshuka, un preparat pentru mic dejun, brunch și prânz

Shakshuka (ouă în sos de roșii) este o rețetă originară din Africa de Nord, și este gătită tradițional în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este înrudită și cu unele feluri de mâncare din Turcia și sudul Spaniei.

Această mâncare este ideală pentru mic dejun, brunch sau prânz, nu se prepară deloc dificil și, mai mult ca sigur, ai toate ingredientele în frigider.

Reteta Shakshuka

Ingrediente Shakshuka:

  • - șase ouă mari 
  • - o ceapă galbenă mare, tocată
  • - doi ardei verzi, tocate
  • - șase roșii de vită, tocate
  • - o jumătate de cană de sos de roșii (aproximativ 118 ml)
  • - doi căței de usturoi, decojiți, tocați
  • - o linguriță de coriandru
  • - o linguriță de boia dulce
  • - o jumătate de linguriță de chimen măcinat
  • - sare și piper
  • - o linguriță zahăr
  • - trei linguri de ulei de măsline
  • - un sfert de ceașcă de frunze proaspete de pătrunjel
  • - un sfert de ceașcă de frunze proaspete de mentă

Află cum se prepară pe clickpentrufemei.ro!

Rulouri de pui cu sparanghel, pentru un prânz rapid sau o cină specială!

Prăjitură cartof de cacao cu fructe, rețetă delicioasă VIDEO

Loading...

Citește și