Reţete de la cititori: Langoşi - Alina Bogdan

Ultima actualizare:

    Langoşi
Langoşi

Ingrediente: 500 g făină, 350 ml apă călduţă, 1 plic drojdie uscată, 1 lingură sare, smântână, caşcaval.

Mod de preparare: Într-un bol se pune făina cernută în prealabil şi sarea. În mijlocul grămezii de făină se face o gropiţă în care se toarnă drojdia uscată. Se adaugă apa călduţă (nu fierbinte căci distruge proprietăţile drojdiei) câte un pic şi se încorporează cu restul de făină.

Se frământă aluatul moale şi lipicios pentru aproximativ 10 minute.

Se acoperă bolul cu un prosop de bucătărie şi se lasă la dospit într-un loc călduros pentru o oră şi jumătate.

După ce aluatul este dospit se rup 8/10 bile de aluat care se presară cu făină.

Pe suprafaţa de lucru se toarnă ulei şi fiecare bilă se întinde cu ajutorul degetelor.

Se prăjesc pe foc mediu în ulei încins.

Se pot servi şi reci dar sunt mai gustoşi calzi cu smântână şi caşcaval.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
BeFunky collage   2025 12 08T141021 268 jpg
girl 6920633 1280 jpg
castraveti in saramura, foto shutterstock jpg
panouri fotovoltaice pe casa jpg
usa de garaj maro alexiana 1  jpg
Andreea Mantea, foto Instagram jpg
zodii norocoase webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net