Reţete de la cititori: Chifteluţe în sos picant de roşii

chiftelute_in_sos_picant_de_rosii.jpg

Chifteluţe în sos picant de roşii reteta
Chifteluţe în sos picant de roşii
Citeste tot despre: 

Daniela Andrei ne-a pregătit chifteluţe în sos picant de roşii.

Pentru chiftelute avem nevoie de:

 4 ouă

 1 kg de carne tocată de porc

 1 legătură de mărar

 1 legătură de pătrunjel

 1 căpăţâna de usturoi

 sare şi piper după gust

 ulei pentru prăjit

 făina pentru "tăvălit" chifteluţele

 Pentru sos avem nevoie de:

 3-4 foi de dafin

 sare după gust

 mix de piper (alb/roşu/verde)

 o linguriţă cu oregano

 1/2 linguriţă piper negru

 un vârf cuţit cu chilli

 câţiva căţei de usturoi

 100 ml suc de roşii

 o lingură cu bulion

 10-15 roşioare de curte

 un ardei iute roşu

 un ardei iute verde

 200 ml apă plată

 busuioc proaspăt

Mod preparare chifteluţe în sos picant de roşii:

Aşezăm carnea tocată într-un vas, adăugăm condimentele, ouăle, usturoiul pisat şi zarzavatul tocat marunt. Amestecăm bine toate ingredientele până la omogenizarea completă. (Păstrăm umplutura la rece, pentru o oră - două). Formăm apoi chifteluţele în palmă cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim într-o tigaie cu ulei incins. Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces.

Pentru sos: punem apă într-o crăticioară de 2 litri şi o fierbem până ce dă în clocot. Adăugăm condimentele, ardeii şi usturoiul feliat, continuând fierberea pentru 5 minute. Adăugăm chifteluţele, iar când acestea se ridică la suprafaţă, colorăm cu suc de roşii şi bulion, adăugăm roşioarele şi lăsăm să fiarbă totul la foc potrivit, până ce sosul devine dens. După ce oprim focul presărăm busuiocul tocat mărunt. Poftă bună!

 

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente500 g file de peşte dezosat2 ouă1 ceapă uscată (sau 3-4 fire de ceapă verde)2 căţei de usturoi3 felii de franzelă50 ml lapte dulce½ legătură pătrunjel verde½ legătură mărar verde3-4 linguri de pesmetsarepiperulei pentru prăjit

  • Simple şi delicioase, pot fi garnitura ideală dar şi felul principal al zilei.

  • Ingrediente500 g carne de curcan1 legătură ceapă verde½ legătură pătrunjel1 căţel de usturoi2 ouă 1 ceaşcă de pesmet cernutsare piper, după gust ulei pentru prăjit busuioc pentru decor

  • Dacă nu ai fost niciodată în Sicilia, dar îţi doreşti foarte mult, poţi mai întâi să afli care sunt secretele bucătăriei tradiţionale din acest colţ de lume. Unul din aceste secrete este reţeta de chiftele de orez tradiţional siciliene. Nu e nimic complicat, ba din contră, totul este foarte simplu.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1