Reţeta câştigătoare: Pâine cu maia și semințe

paine_2.jpg

Pâine cu maia și semințe reteta preparare
Pâine cu maia și semințe

Câştigătorul nostru se numeşte Radu Georgian. EL a pregătit pâine cu maia şi seminţe. Câştigătorul va primi un aparat de vidat.

Ingrediente Pâine cu maia și semințe

200 g maia (făcută din apă cu făină, nu drojdie), 400 ml apă plată, 600 g făină integral, 150 g miez crud de floarea soarelui, 50 g semințe in, 16 g sare neiodată.

Mod de preparare Pâine cu maia și semințe:

Cu 2-3 ore înainte de a începe procesul de frământare, miezul de floarea soarelui și semințele de in se pun într-un castronel cu apă plată, cât să le acopere, și se lasă la înmuiat (hidratat). Se amestecă cele 200 g cu maia cu 400 ml apă. Se adaugă făina frământând până totul devine un aluat, se acoperă vasul cu un prosop și se lasă la dospit între 20 și 40 minute pentru autoliză. Apoi se adaugă sarea și se frământă intens timp de 10 minute, adăugându-se și semințele. Se lasă la dospit 40 minute, apoi se frământă din nou 2-3 minute, pentru a-i da aluatului elasticitate. Se repetă acest procedeu de cel puțin 3 ori, apoi se modelează și se pune în forma pentru crescut. Se lasă la crescut 6-8 ore sau peste noapte la frigider. Când aluatul și-a dublat volumul, se bagă la cuptoul încins, timp de 40 minute. În cuptor se pune tava cu pâine și dedesubt o altă tavă cu apă fiartă. Se lasă acestă tavă cu apă fiartă timp de 30 de minute la 230 grade. Se scoate tava cu apă și se mai lasă încă 45 minute la foc mediu, la 210 grade. Pâinea se scoate din cuptor și din tavă, se unge cu cu un amestec de apă cu ulei (3-4 linguri de apă cu o lingură de ulei) și se lasă la răcit minim 2 ore, învelită cu prosoape de bumbac.

 

 

loading...
Loading...

Citește și