Rețeta câștigătoare de la cititori: Tort de morcovi

tort_de_morcovi.jpg

retete, tort, morcovi, mascarpone, branza, preparare
Tort de morcovi
Citeste tot despre: 

Câștigătoarea noastră se numește Alina Mehedințu. Ea va primi un aparat de vidat. Alina Mehedințu ne-a pregătit Tort de morcovi.

Ingrediente Tort de morcovi: 

3 ouă, 200 ml ulei, vanilie, 200 g zahăr, 1 lingură scorțișoară, 1 linguriță praf de copt, 250 g morcovi rași, 250 g mascarpone, 250 g cremă de brânză, 200 g zahăr extrafin, nucă.

Mod de preparare Tort de morcovi: 

Se mixează ouăle cu uleiul și vanilia, apoi se adaugă scorțișoara, făina, praful de copt și morcovii și se amestecă ușor până se încorporează cu o spatulă. Se dă la cuptor pentru 30 minute la 180 de grade. Se prepară crema din mascarpone, crema de brânză și zahărul și se dă o oră la frigider. Se presară deasupra nuca mărunțită.

Loading...

Citește și

  • tort morcovi glazura ciocolata reteta

    Înţelepciunea populară afirmă că persoanele care îi mănâncă devin mai plăcute şi au tenul frumos, dar morcovii sunt într-adevăr interesanţi pentru numeroşi nutrienţi pe care îi conţin din abundenţă. Din morcovi se pot prepara prăjituri delicioase, cum este acest tort de morcovi glazurat, care va fi o adevărată surpriză plăcută.

  • Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă, 1 1/2 ceşti cu făină, 2 ceşti cu zahăr, 5 linguri ulei, 5 linguri apă, 1 esenţă de rom, 2 linguri cacao, un praf de sare.

  • Ingrediente: 450 g biscuiţi, 2 litri lapte, 4 plicuri budincă de vanilie (poate fi şi de ciocolata sau de căpşuni, după gust), 12 linguri zahăr, 2 pliculeţe zahăr vanilat, pentru decor praf de cacao, sau fulgi de ciocolată sau fulgi de cocos.