Plăcinţele cu gem de prune şi rom

placintele-cu-gem-de-capsuni-580x400.jpg

placinte gem prune rom reteta
Le-ai gustat până acum? Daca nu, atunci trebuie neaparat sa le incerci.
clickpoftabuna.ro
Citeste tot despre: 

Venit de pe pămâncturile sud-americane, romul este o băutură alcoolică obţinută din trestie de zahăr. Pentru a-i da savoare, i s-a adăugat zahăr caramelizat, miere sau lămâie verde. Esenţa de rom, pe care o adăugăm astăzi în tot felul de prăjituri, de cozonaci şi de îngheţate este obţinută din romul industrial, are are un parfum mai diluat. De fapt, ciocolata şi esenţa de rom sunt un cuplu greu de despărţit când este vorba despre deserturi. Cine rezistă când are în faţă trufe, îngheţată sau torturi cu ciocolată şi esenţă de rom? Această aromă are şi un secret. Atunci când pregăteşti o cremă pe foc, e bine să adaugi romul la final, altfel se evaporă şi-şi pierde parfumul.

Ingrediente

Pentru aluat
500 g făină
3 ouă
250 g unt moale
1 praf de sare

Pentru umplutură
350 g gem de prune
2 linguri nuci
măcinate
2 linguri rom

Află cum se prepară plăcințelele cu prune și rom pe clickpoftabuna.ro.

Loading...
 
 

Citește și

  • Ingrediente: 1kg de făină, 3 gălbenuşuri de ou, o cană de zahăr, 750 ml lapte, zahăr vanilat, 100 g margarină sau unt, un cubuleţ de drojdie.Pentru umplutură avem nevoie de 1 kg brânză dulce de vaci, 3 ouă, 200 g zahăr, coajă de lămâie, o esenţă de rom.

  • IngredientePentru aluat: 12 linguri făină, 100 g zahăr, 2 linguri zeamă de lămâie, 110 g unt.Pentru umplutură: 300 g zahăr, 500 g afine proaspete sau congelate, 5 linguri amidon alimentar, 2 ceşti de apă, 2 linguri coajă de lămâie, 2 linguri zeamă de lămâie.Pentru crema de brânză: 300 g cremă de brânză, 1 ceaşcă zahăr, 1 ou.În plus, 7-8 biscuiţi vanilaţi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1