O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu mac și caise

tort_cu_mac_si_caise.jpg

 Tort cu mac și caise reteta
Tort cu mac și caise
Citeste tot despre: 

Ingrediente Tort cu mac și caise 

Pentru blat

● 100 g zahăr

● 5 albușuri

 ● 50 g mac

● 50 g făină

 ● 30 g zahăr pudră

● 1 praf de sare

● unt, pentru uns

Pentru cremă Tort cu mac și caise 

● 250 g mascarpone

● 200 ml smântână pentru frișcă

● 50 g zahăr

● 4 caise

● zeama de la 1 lămâie

Pentru glazură Tort cu mac și caise 

● 100 g ciocolată albă

● 2 linguri lapte

● 1 albuș

● 3 linguri zahăr pudră

● 1 linguriță zeamă de lămâie

● 2 caise, foliate

Mod de preparare Tort cu mac și caise 

Pentru blat, amesteci făina cu semințele de mac și zahărul pudră. Separat, mixezi albușurile cu sarea. Adaugi treptat zahărul. Trebuie să obții o spumă pufoasă și fermă. În această compoziție adaugi amestecul de făină. Torni aluatul într-o tavă cu diametrul de 17 cm și unsă cu unt. Coci blatul 35-40 de minute la 180 °C.

Pentru cremă, bați smântâna rece cu zahărul până devine o cremă densă. O amesteci cu brânza mascarpone și o dai la frigider 30 de minute. Caisele le speli, le cureți de sâmburi, le feliezi și le stropești cu zeama de lămâie. Pentru glazură, amesteci energic albușul cu zahărul pudră până obții o pastă densă. Separat, topești ciocolata pe baie de aburi. Adaugi laptele și amestecul de albuș. La final, torni zeama de lămâie. Blatul răcit îl tai în două. Peste o jumătate pui crema împreună cu feliile de caise. Acoperi cu cealaltă jumătate de blat. Decorezi tortul cu glazura de ciocolată și bucăți de caise.

 

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente pentru blat: 8ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr + 2 căni zahăr, 1 plic zahăr vanilat.

  • Ingrediente: 250 g pişcoturi ( sau 200g pişcoturi şi 70 g napolitane tubulare ), 400 g o cutie de smântână, 1 pachet de budincă de vanile cu sau fără fructe - 37 g + 500 ml lapte, 6-7 piersici, 250 g zahăr, 250 g branză de vaci, esenţă de rom 2 stropi, 3 pacheţele a câte 10 g gelatină , 20 de vişine fără sâmburi ( de preferat vişine altoite-sunt mai dulci, sau se ţin vişinele intr-un vas cam 1 oră cu 2 linguri de zahăr, apoi se scurg).

  • Ingrediente: 218 g biscuiţi digestivi. 100 ml lapte condensat.Crema: 500 g brânză proaspătă de vaci, 300 ml frişcă lichidă, 1 banană, 200 g zahăr.

  • Blat: 8 ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr, 1/2 praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Crema: 2 ouă, 300 ml lapte, 3 linguri făină, 50 g ciocolată, cacao, 1 esenţă rom, 250 g margarină (unt). Sirop: 4 linguri zahăr, 150 ml apă, 1 esenţă rom. Decor: 200 ml frişcă, 200 g ciocolată menaj, 1 lingură margarină (unt), bombonele decorative, trandafiraşi din rahat.