O rețetă gustoasă pe zi: Stufat de miel

stufat-de-miel-cu-usturoi-verde-si-ceapa-verde.jpg

preparare miel ceapa usturoi verde
Stufat de miel cu ceapă și usturoi verde
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Stufat de miel.

Ingrediente Stufat de miel:   

1 kg carne de miel

500 g ceapă verde

2-3 legături usturoi verde

1 cană suc de roşii

1 linguriţă făină

1 ceaşcă mare ulei

sare

1 lingură oţet.

Preparare Stufat de miel:       

Tai ceapa și usturoiul, le pui împreună într-un vas adânc şi le opăreşti. Le scoţi într-o sită, le scurgi bine şi le căleşti uşor în ulei. Tai carnea bucăţi nu foarte mari, o căleşti apoi în uleiul rămas de la ceapă şi usturoi. Pui zarzavatul împreună cu carnea călită într-o cratiţă încăpătoare, torni apă caldă sau supă de legume, cât să le acoperi şi le fierbi înăbuşit 15 minute. Torni sucul de roşii şi făina amestecată cu 2 linguri de apă, 1 lingură de oţet şi sare după gust. Pui la foc mic, până s-a fiert bine carnea, iar sosul a scăzut suficient. Poftă bună!

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Chiar dacă suntem încă în post, Paştele se apropie cu paşi repezi, aşa că nu strică să vă faceţi de pe acum lista de cumpărături. Săptămâna viitoare deja ar trebui să vă apucaţi să pregătiţi bucatele. Cum carnea de miel este de bază, bucătarul Click!, Jakob Hausmann, vine în întâmpinarea voastră cu patru idei pentru prepararea ei.

  • Pentru ca masa de Paște să fie cât mai bogată și preparatele să fie diverse, trebuie să vă pregătiți din timp. Vă recomandăm o rețetă care nu trebuie să lipsească din meniul vostru.

  • drob de miel reteta ingredinte preparare

    Ştiţi să gătiţi drob de miel? Dacă nu, celebrul bucătar Cătălin Scărlătescu vă împărtăşeşte reţeta de drob a bunicii sale. Spor la gătit!