O rețetă gustoasă pe zi: Cremă de zahăr ars cu dovleac copt

crema_de_zahar_ars.jpg

retete, crema zahar ars, dovleac, copt, preparare
Cremă de zahăr ars
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Cremă de zahăr ars cu dovleac copt.

Ingrediente Cremă de zahăr ars cu dovleac copt: 

500 ml lapte, 4 ouă, 300 g zahăr, 200 g piure de dovleac copt, 1 linguriţă esenţă de vanilie, scorţişoară, după gust.

Preparare Cremă de zahăr ars cu dovleac copt: 

Caramelizezi într-o cratiță 200 g de zahăr și, cât timp este cald, îmbraci cu el 6 forme de brioșe. Combini laptele cu ouăle, zahărul rămas, esența de vanilie și scorțișoara. Omogenizezi și adaugi piureul de dovleac. Torni compoziția în forme, pe care le așezi într-o cratiță mai mare. Pui apă cât să acoperi pe trei sferturi formele de brioșe și dai crema la cuptor până când se încheagă. După ce s-a răcorit, răstorni crema de zahăr ars din forme.

Loading...

Citește și