O reţetă gustoasă pe zi: Chiftele de pui în sos picant

Ingrediente

500 g piept de pui

4 felii de pâine

200 ml lapte

5 căţei de usturoi

1 ceapă

1 legătură pătrunjel

2 ouă

sare

piper

ulei pentru prăjit

făină

Pentru sos

1 cutie roşii în bulion

1 lingură ulei

1 linguriţă muştar

1 linguriţă oţet

2 linguriţe zahăr

1 linguriţă boia iute

1 vârf de cuţit busuioc uscat

piper

sare

1 ceapă tocată

Pentru decor

frunze de busuioc verde

Preparare

1. Speli pieptul de pui şi îl toci. Înmoi pâinea în lapte, după care o storci bine şi o pui peste carne. Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată prin răzătoarea mare, pătrunjelul tăiat mărunt, ouăle, sare şi piper, după gust. Amesteci bine, formezi chifteluţe, le dai prin făină şi le prăjeşti.

2. Într-o cratiţă încingi uleiul, căleşti ceapa, apoi pui roşiile tocate fin şi o cană cu apă. Adaugi muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute şi busuiocul. Aşezi chiftelele, dai în câteva clocote, condimentezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă până scade. Le serveşti calde, eventual cu paste şi frunze de busuioc.

loading...
Loading...

Citește și

  • Simple şi delicioase, pot fi garnitura ideală dar şi felul principal al zilei.

  • chiftele orez reteta carne ingrediente

    Cei care doresc să încerce o rețetă nouă de chiftele, pot proba chiftelele de orez, fără carne.

  • Ingrediente500 g carne de curcan1 legătură ceapă verde½ legătură pătrunjel1 căţel de usturoi2 ouă 1 ceaşcă de pesmet cernutsare piper, după gust ulei pentru prăjit busuioc pentru decor