Dulciuri sănătoase pentru cei mici. Iată rețete de la vedete!

11_shutterstock_563372578.jpg

De ziua lor, îi puteţi răsfăţa cu o surpriză dulce. Cea mai bună e aceea făcută în propria bucătărie

Dacă-i întrebi ce vor să mănânce, cei mici se vor gândi automat la desert. Vor înşira cu maxim entuziasm nume de prăjituri, tipuri de ciocolată şi de îngheţată. Nu e copil care să nu-şi dorească dulciuri. Prin urmare, ce surpriză mai frumoasă le poţi face de ziua lor decât un desert?! Dar în loc să-l cumperi din magazin, mai bine îl prepari în casă, din ingrediente de calitate şi în varianta sănătoasă. Vedetele pasionate de gătit vă dezvăluie câteva reţete delicioase şi simplu de preparat.

Ciocolată de casă de la Diana Bart

 

Ingrediente: 380 g de lapte praf pur (fără zahăr sau conservanţi), 150 g unt de cocos, un pahar mic de apă, 2 linguri cacao, 2 linguri de miere, 2 pumni de nuci.

Mod de preparare: se pune apa la fiert împreună cu nucile, iar când e aproape de clocot se adaugă untul. Se lasă un pic de-o parte, până pregătim laptele praf, pe care-l amestecăm cu cacaoa. Compoziţia aceasta se toarnă peste apa cu unt şi cu nuci, omogenizând cu un tel. Va rezulta o pastă groasă. Când se mai răceşte, se adaugă cele două linguri de miere. Compoziţia se toarnă într-un vas dreptunghiular care se dă la frigider. Se poate asezona cu căpşune sau fructe de pădure. 

Tartă cu cireşe de la Nicolai Tand

 

Ingrediente: 500 g cireşe, 3 linguri de zahăr, 3 linguri de pudră de migdale, 2 linguri de făină, 3 linguri de smântână, 2 ouă, 100 g de unt, 3 linguri de zahăr pudră.

 

Mod de preparare: amestecăm într-un bol zahărul cu ouăle, adăugăm pudra de migdale şi făina, completăm cu 3 linguri de smântână. Ungem o tavă cu unt, presărăm zahăr pudră (astfel, compoziţia nu se va lipi şi va avea un gust caramelizat. Punem cireşele (fără sâmburi) în tavă, turnăm compoziţia peste ele şi dăm tava la cuptor timp de 15 minute la 180 de grade. 

Biscuiţi tip Oreo de la Andreea Raicu

Ingrediente: pentru blatul de biscuiţi: 300 g ciocolată amăruie (55% cacao), 45 g unt nesărat, 60 g făină, ½ linguriţă de praf de copt, 2 ouă, 100 g zahăr, ¼ linguriţă sare de mare fină. Pentru cremă: 230 g brânză cremoasă, 40 g unt, 1 linguriţă extract de vanilie.

Mod de preparare: într-o oală se pun la topit ciocolata şi untul, apoi se lasă 2 minute la răcit. Separat se mixează ouăle, zahărul şi sarea, se adaugă ciocolata topită şi se omogenizează. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Din această compoziţie se ia cu lingura şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând spaţiu între fiecare biluţă de aluat. Nu e nevoie să fie aplatizate, se lasă ele după ce se coc (la cuptor 11-12 minute). Ingredientele pentru cremă se amestecă, iar crema rezultată se pune între doi biscuiţi. 

Bomboane raw vegane stil raffaello 

Ligia Pop, promotoarea alimentaţiei raw vegan în România, are pe site-ul ei o reţetă simplă şi sănătoasă. Aveţi nevoie de 500 g curmale, 300 g nucă de cocos şi 100 g făină din seminţe de in. Toate se dau prin blender, din amestec se fac biluţe, care se tăvălesc prin nucă de cocos, sau prin cacao, ori pudră de roşcove.

Îngheţată de cireşe

Ingrediente: 500 g cireşe fără sâmburi, 270 ml apă, esenţă de vanilie, miere după gust.

Preparare: ingredientele se mixează în blender până se obţine un smoothie mai gros, care se toarnă în forme de îngheţată şi se dau la congelator. Mai puteţi face îngheţată şi din: banane mixate cu cireşe sau cu mango (fără apă).

Loading...