Desert de Masterchef pentru seara de Revelion, Crema Catalană! Cum să o prepari!

crema2.jpg

Crema catalană e un desert perfect pentru a vă surprinde invitații sau familia
Citeste tot despre: 

Cristina Mehedințeanu, pastry chef și trainer la Horeca School, cu o vastă și bogată experiență în domeniul culinar, lucrând la celebrul Ottolenghi, Harrods sau clubul de fotbal Chelsea, ne propune o rețetă interesantă pentru seara de Revelion, în cazul în care vreți să vă surprindeți invitații sau familia cu un preparat delicios.

Crema catalană este o budincă aromată servită rece, cu un strat de zahăr caramelizat deasupra.

Provine din Catalonia, Spania. Este asemănătoare cu creme brulee, deşi varianta franţuzească a apărut mai târziu.

img_20201228_143855.jpg

Cristina Mehedințeanu, pastry chef și trainer la Horeca School
Foto: arhivă personală

Ingrediente

pentru 2 porţii mari sau 4 mici

750 gr lapte gras 3.5 % grăsime

  • 1 linguriţă de seminţe de fenicul strivite
  • 1 baton de scorţişoară rupt în bucăţi
  • 150 gr zahăr alb tos
  • coaja de la 1 lămâie
  • coaja de la 1 portocală
  • 2 ouă întregi + 6 gălbenuşuri
  • 40 gr amidon de porumb
  • zahăr brun/demerara pentru decor
  • crema4.jpg

    Putem să servim acest desert alături de fructe, biscuiţi sau pişcoturi

Metodă

  1. Într-o cratită, punem la fiert laptele împreună cu seminţele de fenicul, scorţişoara şi 100 gr de zahăr.
  2. Odată ce începe să fiarbă laptele, adăugăm coaja de citrice şi oprim focul. Acoperim cu un capac sau folie alimentară. Lăsăm la infuzat 10 minute.
  3. Punem toate ouăle într-un castron împreună cu cele 50 de gr de zahăr rămase. Omogenizăm cu un tel.
  4. Adăugăm şi amidonul şi amestecăm bine ca să nu avem cocoloaşe.
  5. Trecem printr-o sită laptele infuzat şi îl turnăm peste amestecul de ouă şi amidon. Punem totul din nou la fiert într-o crăticioară curată.
  6. Gătim amestecul până când se îngroaşă.
  7. Luăm crema catalana de pe foc şi o turnăm în formele alese. Sunt bune cele  rotunde de ceramică. Netezim suprafaţa uşor cu spatele unei linguri.
  8. Lăsăm crema la răcit la temperatura camerei. Apoi, înfoliem recipientele şi  le ţinem la frigider.
  9. Răcim crema timp de câteva ore sau peste noapte. Desertul se poate face din timp şi carameliza înainte de servire.
  10. La servire, presărăm un strat de zahăr peste cremă şi caramelizăm cu o torţă. E mai bine să folosim un zahăr cu granulaţia mare şi culoare maro, cum este zahărul brun sau demerara.

Putem să servim acest desert alături de fructe, biscuiţi sau pişcoturi.

Bon appetit!

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1