Desert de Masterchef pentru seara de Revelion, Crema Catalană! Cum să o prepari!

Ultima actualizare:

    Crema catalană e un desert perfect pentru a vă surprinde invitații sau familia
Crema catalană e un desert perfect pentru a vă surprinde invitații sau familia

Cristina Mehedințeanu, pastry chef și trainer la Horeca School, cu o vastă și bogată experiență în domeniul culinar, lucrând la celebrul Ottolenghi, Harrods sau clubul de fotbal Chelsea, ne propune o rețetă interesantă pentru seara de Revelion, în cazul în care vreți să vă surprindeți invitații sau familia cu un preparat delicios.

Crema catalană este o budincă aromată servită rece, cu un strat de zahăr caramelizat deasupra.

Provine din Catalonia, Spania. Este asemănătoare cu creme brulee, deşi varianta franţuzească a apărut mai târziu.

Cristina Mehedințeanu, pastry chef și trainer la Horeca School
Cristina Mehedințeanu, pastry chef și trainer la Horeca School

Ingrediente

pentru 2 porţii mari sau 4 mici

750 gr lapte gras 3.5 % grăsime

  • 1 linguriţă de seminţe de fenicul strivite
  • 1 baton de scorţişoară rupt în bucăţi
  • 150 gr zahăr alb tos
  • coaja de la 1 lămâie
  • coaja de la 1 portocală
  • 2 ouă întregi + 6 gălbenuşuri
  • 40 gr amidon de porumb
  • zahăr brun/demerara pentru decor

Metodă

Putem să servim acest desert alături de fructe, biscuiţi sau pişcoturi.

Bon appetit!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net