Delicioasa rețetă de tort cu mere și nuci a Ancăi Lungu. Îi aduce aminte de copilărie

anca-lungu.jpg

Anca Lungu la masă cu un morman de mere
Fosta prezentatoare tv locuiește acum la Nisa

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Anca Lungu, sau Prințesa Polonic, a oferit un „cadou” aniversar celor care îi urmăresc blogul culinar, la împlinirea a 10 ani de la înființare. „Și cum aș putea-o sărbători mai bine pe mica prințesă, dacă nu așa cum mă sărbătorea mama pe mine în anii de demult? Mă refer la minunatul ei tort de mere cu nuci și frișcă. Eu l-am numit tortul copilăriei”, a scris ea pe paginile sale de socializare, în dreptul delicioasei rețete.

Pentru Anca Lungu, tortul cu mere și nuci poartă gustul copilăriei și amintirea celor mai frumoși ani. „Mi-o amintesc pe mama în faţa cuptorului, cu şorţuleţ alb, scoţându-l fierbinte şi plin de arome pentru mine. Chiar dacă nu vă pot invita pe toți la o felie de tort, bucuria e că pot împărți rețeta aceasta și multe altele care îmi sunt la fel de dragi”, spune vedeta.

tort-mere-nuci1.jpg

Tort de mere cu nuci și frișcă
Tort de mere cu nuci și frișcă
foto: printesapolonic.ro

Rețeta de tort de mere și nuci

Ingrediente

  • 7 mere potrivite ca mărime, curăţate de coajă şi cotor
  • 220g zahăr brun
  • o lingură de scorţişoară măcinată
  • 100g miez de nucă
  • 6 albuşuri
  • 6 gălbenuşuri
  • o linguriţă de extract de vanilie
  • 7 linguri de făină integrală de grâu
  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 2-3 linguri de zahăr caramelizat
  • o lingură de unt

Mod de preparare

E un tort rapid pentru care nu trebuie să staţi prea mult în bucătărie. Pentru început, încingeţi cuptorul la 170 grade şi amestecaţi 100g de zahăr cu scorţişoara măcinată. Tăvăliţi pe rând merele prin minunatul amestec şi aşezaţi-le unul lângă celălalt într-o tavă cu fund detaşabil unsă bine cu unt. Umpleţi golurile lăsate de cotoare cu miez de nucă şi băgaţi tava la cuptor pentru 20 de minute.

tort-mere-nuci2.jpg

Merele curățate și umplute cu nucă se pun în tavă
Merele curățate și umplute cu nucă se pun în tavă

Între timp, pregătiţi pandişpanul. Bateţi albuşurile spumă şi frecaţi bine de tot gălbenuşurile cu 100 de grame de zahăr şi o linguriţă de extract de vanilie. Amestecaţi cu grijă albuşurile bătute cu gălbenuşurile, apoi încorporaţi, pe rând, cele 7 linguri de făină. Turnaţi compoziţia peste merele coapte scoase din cuptor şi băgaţi din nou tava la copt pentru 35 de minute.

Cât timp aşteptaţi să se răcească minunea dulce a copilăriei mele, puteţi prepara frişca din 250 de ml de smântână şi 20 g de zahăr brun.

Ornaţi tortul de mere cu frişcă, miez caramelizat de nucă şi fire de zahăr caramelizat. Lăsaţi-l la rece şi bucuraţi-vă apoi de un desert simplu şi bun. N-ar fi rău să adăugaţi lângă şi o cupă de îngheţată de vanilie.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Anca Lungu este mămica unei fetiţe de un an şi patru luni, dar, privindu-i silueta, nici nu zici că a născut. Apoi, îi mai şi place să gătească. Atât de mult încât şi-a făcut un blog cu reţete personale, este zilnic în bucătărie, iar în ultimii ani chiar s-a specializat în domeniu.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5