De ce mănâncă americanii curcan de Ziua Recunoştinţei. Cum poţi prepara cea mai fragedă şi suculentă friptură

shutterstock-1186611973.jpg

Curcanul este o pasăre mare, care poate hrăni o familie numeroasă @shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Sărbătorită în ultima zi de joi din luna noiembrie, Ziua Recunoştinţei este pentru americani o sărbătoare la fel de importantă precum Crăciunul. Toată familia se adună acasă, într-un weekend lung, iar masa este cu-adevărat specială. Centrul atenţiei este, evident, un curcan uriaş şi bine rumenit în cuptor. Dar care este simbolistica mâncărurilor de la masa de Thanksgiving Day?

Americanii nu concep Ziua Recunoştinţei fără friptura de curcan. Nu doar preparatul abia scos din cuptor, servit cu sos de merişoare şi piure de cartofi, ci tot ceea ce rămâne pentru a doua zi: umplutura şi carnea rece pentru sandvişuri.

Într-o epocă a mâncărurilor livrate zilnic şi a fast food-ului, multe mame şi bunici din Statele Unite se străduiesc să gătească acest preparat impunător pentru masa de sărbătoare, când mai multe generaţii se adună acasă.

Această zi îşi are rădăcinile în primii ani ai colonizării, la începutul secolului al XVII-lea, când pelerinii europeni recent sosiţi pe continentul american i-au mulţumit lui Dumnezeu pentru abundenţa recoltelor şi ajutorul acordat de indieni.

Citește aici detalii interesante despre Ziua Recunoștinței și cum poți găti și tu o masă îmbelșugată ca la americani!

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1