Cum se pune varza murată la butoi. Află preţioasele secrete de la Radu Anton Roman

varza-murata1-580x400.jpg

varza murata secrete trucuri radu anton roman
Află cum obţii cea mai bună varză murată!
clickpoftabuna.ro
Citeste tot despre: 

Varza murată este extrem gustoasă şi nu trebuie să lipsească din reţetele de sărmăluţe, însă multe dintre noi fac greşeala de a o pune la acrit în butoaie de plastic. Aşa că am adunat cele mai bune ponturi într-o amplă listă, aşa cum ne învaţă Radu Anton Roman în celebra carte „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, pentru ca varza pe care o pui la murat în butoi să iasă perfect.

Cum se pune varza murată la butoi. Află preţioasele secrete de la Radu Anton Roman – Cum pregăteşti verzele şi butoaiele

* Butoiul trebuie să fie de stejar. Poţi păstra în el diverse tipuri de ţuică (dacă vrei ca varza să aibă o zeamă limpede). De asemenea, este indicat ca butoiul să aibă o cana, adică un cep de lemn sau de metal, fixat în el, prevăzut la capătul liber cu un robinet.
* Varza se lasă aproximativ 15 zile afară, ca să o atingă bruma şi să se frăgezească.
* Butoiul de stejar se opăreşte şi se lasă o zi cu apă şi 1 kg de var nestins în el, ca să se cureţe de impurităţi. Butoiul se spală iar, în câteva ape clocotite. Şi capacul (poate fi o structură din şipci, în formă de grătar) se opăreşte bine.
* Pe fundul butoiului (aşezat în pivniţă) se presară un strat de sare, foi de varză, cimbru, mărar, boabe de porumb şi câteva felii de gutui.

Află mai multe pe clickpoftabuna.ro!

Loading...

Citește și