Cum se pregătește „prăjitura lui mamaie”, rețeta preparată de Narcisa de la Chefi la cuțite

narcisa.jpg

Narcisa Birjaru de la „Chefi la cuțite” i-a dat gata pe jurați cu o prăjitură învățată de la bunica ei
Foto: Arhivă personală

“Prăjitura lui mamaie”, prezentată de Narcisa de la Chefi la cuțite, a făcut furori nu doar printre cei trei chefi, la duel, ci a fost extrem de apreciată și cei care au jurizat. Rețeta nu este deloc una complicată, iată ingredientele!

În ediția 44 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, cei trei chefi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, au fost nevoiți să gătească preparate în straturi. Preparatul vedetă a fost cel gătit de Narcisa, așa-numita „Rețeta lui mamaie”, care a și adus victoria echipei. 

Echipa lui Cătălin Scărlătescu a câștigat battle-ul cu rețeta specială a Narcisei de prăjitură în straturi, pe care a învățat-o chiar acasă, de la bunica ei. După ce au văzut emisiunea, mai mulți urmăritori au asaltat-o pe Narcisa Birjaru cu mesaje pe rețelele de socializare și i-au cerut rețeta apreciatei prăjituri. 

Ingrediente

  • foi de plăcintă din comerț
  • 500 de grame de iaurt
  • 5 ouă, zahăr vanilinat
  • 200 de grame de fructe confiate (sau stafide, dacă nu aveți)
  • zahăr după gust
  • unt
  • esență de vanilie
  • zahăr pudră, pentru ornat

Cum se prepară prăjitura lui mamaie, gătită de Narcisa de la Chefi la Cuțite

Se lasă foile de plăcintă să se decongeleze bine. Mai întâi se amestecă iaurtul cu zahărul și cu esența de vanilie. Apoi, se bat ouăle cu un tel și se adaugă la compoziția de iaurt. La final se pun și fructele confiate ori stafidele.

Pentru montarea desertului este nevoie de o tavă dreptunghiulara de cuptor, cam de 3 cm înălțime. Așezați 2-3 straturi de foi de placintă, astfel încât marginile foilor să iasă puțin din tavă.

Topiți untul și ungeți foile cu o pensula între ele cu unt topit. Apoi turnați o treime de umplutură în tavă, pe urmă adăugați din nou 2-3 foi, iar umplutură, până se termină compoziția. Dacă gătiți prjitura într-un ramekin puteți lăsa ultimul strat din compoziția de brânză. Dacă o faceți la tavă, ultimul strat poate fi și din foi de plăcintă. Se lasă la cuptor până este bine rumenită, informează Viva.ro.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1