Cum să faci popcorn sănătos la microunde, fără ulei și E-uri

floricele_popcorn.jpg

floricele de porumb, popcorn, slabit, dieta, gustare
Floricelele de porumb făcute în casă cu puțină sare sunt o alternativă sănătoasă la chipsuri
Citeste tot despre: 

Îți place să ronțăi popcorn la un film? Prepară-le sănătos, fără ulei și tot felul de arome chimice, ci cu apă, la cuptorul cu microunde. Ies ca cele special preparate pentru microunde, dar sunt sănătoase și poți mânca pe săturate.

Într-un vas termorezistent, special pentru cuptorul cu microunde, pune 4-5 linguri de porumb simplu de floricele, 4-5 linguri de apă și puțină sare. Acoperă vasul cu o folie alimentară, dar neapărat înțeap-o cu un cuțit sau cu o furculiță pentru a lăsa aerul să iasă. Dă vasul la cuptorul cu microunde pentru 4-5 minute, în funcție de puterea acestuia. Rezultatul – popcorn bogat, moale, crocant și delicios, ca cel din punguțele gata preparate pentru cuptorul cu microunde. Avantajul este că poți controla câtă sare pui, fiind astfel potrivit și în dieta celor cu retenție de apă și afecțiuni cardiace. 

Floricelele de porumb sunt un aliment sănătos dacă nu conțin aditivi, uleiuri și arome. 100 g de popcorn conțin doar 130 de calorii, aproape 6 grame de fibre și 300 miligrame de antioxidanți. Reprezintă o gustare sățioasă și pot fi incluse zilnic în dietă. Prin prăjirea în ulei, floricelele își dublează numărul de calorii, transformându-se mai degrabă într-un dușman al sănătății.

Potrivit studiilor, multe tipuri de popcorn gata preparate pentru microunde sunt mai bogate în grăsimi trans decât chipsurile și biscuiții. Uleiurile, aromele și sarea în exces își lasă amprenta nu doar asupra siluetei, dar, consumate în exces, pot pune în pericol sănătatea. Nu sunt recomandate celor care au colesterolul mărit sau au probleme cu tensiunea.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1