Cremă de zahăr ars cu portocale. Rețetă rapidă de la Ela Crăciun

ela-craciun-reteta-crema-zahar-ars.jpg

ela craciun reteta de crema de zahar ars
Ela Crăciun a venit în întâmpinarea iubitorilor de dulce cu o rețetă de cremă de zahăr ars
foto: arhivă personală

Ela Crăciun și-a propus să le ofere celor care vor să omoare timp în izolare o serie de rețete care mai de care mai delicioase. După ce a făcut pâinici fără drojdie, vedeta a revenit cu o rețetă de desert: cremă de zahăr ars cu portocale.

Ingrediente cremă de zahăr ars cu portocale

• 400 g de zahăr

• 8 ouă

• coajă de lămâie

• 1 litru de lapte

• apă de flori de portocal

Mod de preparare cremă de zahăr ars cu portocale

 

Topim 200 de grame de zahăr. Atenție să nu lăsați să se lipească de tigaie. Într-un bol adăugăm ouăle, 200 de grame de zahăr și coaja de lămâie. Apoi apă de flori de portocal și 1 litru de lapte. Adăugăm compoziția peste zahărul ars. Apoi băgăm la cuptor, pe o tavă în care am turnat două pahare cu apă. Lăsăm o oră și un sfert la 180 de grade. Faceți însă și testul scobitorii să vă asigurați că este bine, a scris vedeta pe pagina ei de Facebook, unde a postat și filmarea realizării acestui desert.

Rețeta de pâinici fără drojdie s-a bucurat de succes

Ela Crăciun a stârnit recent un mare interes în mediul online după ce a postat o filmare în care explică rețeta de pâinici de casă fără drojdie. Înregistrarea a fost urmărită până acum de aproape 1 milion de oameni și a avut peste 4000 de recomandări.

Vedeta invită publicul să posteze pe pagina ei de Facebook rețetele pe care le prepară acasă. Cele mai interesante dintre acestea vor fi publicate pe blogul său, într-o categorie specială, denumită Gătim acasă. În plus, Ela Crăciun va alege o rețetă pe săptămână și va filma realizarea acesteia, înregistrarea urmând să fie postată pe canalul său de YouTube.

Loading...

Citește și

  • Ela Crăciun le-a prezentat fanilor săi o rețetă simplă de pâinici de casă fără drojdie, pe care oricine o poate realiza acasă, în doar 45 de minute, nemaifiind astfel nevoiți să cumpere din magazine în această perioadă de izolare.

  • Ela Crăciun

    Zi cu emoții pentru prezentatoarea emsiunii ”Numai de bine” de la Antena3, Ela Crăciun. Vedeta a lansat prima sa carte intitulată ”9 luni fără griji”, mărturisind din experiența sa de mamă a trei copii, completată cu sfaturi avizate de la medici din domeniu.

  • legume mancare ghiveci_calugaresc

    Celebra Sanda Marin avea în volumul “Carte de Bucate” şi reţeta de ghiveci călugăresc, potrivită pentru Postul Paştelui. Însă după ce cartea a fost retipărită, în 1954, preparatele cu referinţe religioase, cum este şi ghiveciul de post, au fost introduse de comunişti sub forma reţetelor economice.

  • prajitura_de_post_cu_bulion_si_gem

    În comunism a fost penurie de alimente, iar cele de bază de dădeau cu raţia. Gospodinele inventau tot felul de reţete. Un exemplu este prăjitura de post cu bulion şi gem, reţeta ştiută ca prăjitura „Casnica“ de bunicile şi de mamele care făceau minuni din nimic pe vremea comunismului.