Cea mai bună limonadă cu pepene roşu. Iată reţeta

limonada-din-pepene-rosu2.jpg

Limonada cu pepene rosu este foarte sănătoasă şi se poate prepara cu zahăr sau miere
Limonada cu pepene roşu este uşor de preparat şi este foarte gustoasă
foto: captura YouTube

A venit vara şi zilele călduroase ne obligă să bem tot mai multe lichide răcoritoare. Şi pentru că pepenele roşu este vedeta sezonului, ne putem delecta cu o minunată limonadă preparată din acest fruct. Reţeta este uşor de făcut şi foarte gustoasă. Mai mult, ar putea fi preferata copiilor datorită gustului bun şi a culorii apetisante.

Iată una dintre cele mai simple reţete pentru o băutură răcoritoare delicioasă.

Pentru a face o limonadă gustoasă putem folosi următoarele ingrediente:

-600-800 g pepene roşu, doar miezul, fără seminţe (cam un sfert dintr-un pepene mare).

- 1 litru de apă

- o cană de sirop (poate fi de mentă)

- o cană zeamă de lămâie

limonada-cu-pepene-rosu1.jpg

Limonada cu pepene roşu este uşor de preparat şi este foarte răcoritoare putând fi o alegere minunată pentru zilele caniculare
Limonada cu pepene roşu este sănătoasă pentru copii
foto: captura YouTube

Cum preparăm limonada cu pepene roşu

Mai întâi preparăm siropul de mentă pe care îl putem face dintr-un litru de apă în care se fierbe un kilogram de zahăr până se leagă un pic. Apoi infuzăm o mână de mentă proaspătă, spălată în prealabil, în apă rece,  pentru a o curăţa de praf. Siropul de mentă se poate înlocui cu succes cu sirop de zahăr simplu sau cu miere.

Citeşte şi: Cele mai tari rețete de limonadă pentru petrecerile de vară

După ce a fost curăţat de sâmburi, pepenele se pasează cu ajutorul unui blender. Apoi se strecoară şi se pune sucul de lămâie. Se amestecă bine, se mai strecoară încă o dată, în cazul în care nu vreţi să rămână vreo pulpă de la lămâie, apoi se adaugă siropul sau mierea. Se amestecă până se omogenizează şi se lasă la frigider până la servire.

Citeşte şi: Pepenii românești au apărut pe piață! Cum îi recunoști de cei de import

Pentru un impact vizual maxim, limonada cu pepene roşu se poate servi în pahare transparente, umplute cu gheaţă. În băutură se pot adăuga şi bucăţi din miez de pepene, nu foarte mari, curăţate de coajă şi sâmburi.

Limonada din pepene roşu poate fi preparată atât cu aplă plată cât şi cu apă minerală şi pot fi adăugate, după gust şi alte fructe pasate cu blenderul.

Pepenele roşu poate fi amestecat cu iaurt şi miere sau sirop de mentă sau lămâie şi, băgat la congelator, poate deveni o delicioasă îngheţată pentru zilele caniculare.

Loading...

Citește și