Care este cea mai bună făină pentru cozonaci? Ce înseamnă cifrele de pe punga de faină

faina_pentru_cozonaci.jpg

care este cea mai buna faina pentru cozonaci
Gospodinele tinere se întreabă care este cea mai bună făină pentru cozonaci?
FOTO: adevarul.ro

Sunt buni cozonacii din prăvălie, dar mai gustoși sunt cei făcuți cu mâna ta, acasă. Gospodinele tinere se întreabă care este cea mai bună făină pentru cozonaci? Iată câteva ponturi!

Sunt atât de multe mărci de făină pe rafturi, încât este greu să alegi. Un cozonac pufos depinde deopotrivă de ingrediente și de frământat, spun maeștrii bucătari.

Care este cea mai bună făină pentru cozonaci

  • Care este diferența între făina 00 și 000? Este foarte important să alegi făina potrivită pentru cozonaci sau, dacă găsești rețete pe Internet, să știi să faci conversia tipurilor de făină din alte țări, cu cele de pe piața noastră, românească. În primul rând trebuie să ne uităm după cifre și numere: 000, 480, 550, 650. Aceste cifre indică gradul de rafinare al făinii. Făina 000 este mai fină, mai albă și mai ușoară. Făina 650 este mai puțin fină, mai închisă la culoare și are mai mult gluten.
  • Cei mai buni bucătari recomandă făina superioară 000 pentru cozonaci reușiți.
  • Făina 000 – excelentă pentru aluaturi pufoase și ușoare de patiserie
  • Făina 480 (sau 450) – făină fină, folosită tot în patiserie
  • Făina 550 – făină mai dură, bună pentru aproape orice aluat: de la cele de prăjituri, biscuiți, brioșe, până la cele de pâine și chiar și în produse de patiserie cum sunt aluaturile de tarte, foi de placintă, croissante.
  • Făina 650 – pentru că are un conținut mai mare de gluten este ideală pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire: pâine, pizza, focaccia.

Sursa: foodstory.ro

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1