6 reţete de îngheţată sănătoasă de la vedete

11-1.-3col-.jpg

Ligia Pop

Nu poţi concepe viaţa fără înghetaţă, mai ales acum, vara, însă ţi-e teamă să nu-ţi pui în pericol silueta? Nu eşti singură. Vedetele au trăit aceeaşi frustrare, însă au găsit soluţia – îngheţata fără zahăr, fără grăsimi, naturală şi sănătoasă. Se poate face uşor şi rapid, în casă. Ioana Ginghină, Dana Războiu sau Laura Cosoi îţi dezvăluie câteva reţete.

Îngheţată cu ceai verde de la Laura Cosoi

Ingrediente: 3 banane mărunţite, o jumătate de linguriţă praf de ceai verde (matcha), 2 linguriţe de lapte de migdale şi 2 linguriţe de miere.

Mod de preparare: Ingredientele se blenduiesc, apoi se lasă la congelator pentru câteva ore. Această îngheţată este ideală în prima parte a zilei. E foarte sănătoasă, hrănitoare şi îţi dă energie. Laura Cosoi a aşezat biluţele de îngheţată într-o coajă de portocală, alături de biluţe de pepene galben. Combinaţia de gusturi este senzaţională. 

Reţeta Danei Războiu, bună şi la cură, şi în post

Vegană de aproape doi ani, Dana Războiu a descoperit tot felul de reţete sănătoase şi gustoase. care se fac extrem de rapid. Acum, vara, îngheţata o face acasă în doar 5 minute. Nu conţine nici zahăr, nici grăsimi, se poate mânca şi când ţii cură de slăbire, şi când ţii post. Baza este formată dintr-o banană congelată şi o lingură de fructe de pădure. “Eu mereu am provizii de felii de banane la congelator, nu se ştie niciodată când mă apucă pofta de îngheţată”, spune ea. Ingredientele se blenduiesc, compoziţia cremoasă se pune în cupă şi se decorează cu fulgi de cocos, nuci şi fructe.

Îngheţată fermecată cu suc de portocale, de la Prinţesa Polonic

Anca Lungu, sau Prinţesa Polonic, ne propune pe blogul ei o reţetă mai simplă decât îţi imaginezi.

Ai nevoie de un pahar de fresh de portocale, 5 frunze proaspete de busuioc şi o lingură de miere. Toate ingredientele se mixează bine în blender, ca să se omogenizeze busuiocul, apoi “poţiunea magică” se toarnă în forme de îngheţată cu băţ şi se lasă câteva ore la congelator. 

Ligia Pop vă dă un desert cu fructe

Una dintre promotoarele alimentaţiei raw vegan în România, Ligia Pop, ştie o mulţime de reţete de îngheţată gustoasă şi plină de vitamine. Pentru acest desert ai nevoie de: 500 g cireşe congelate, 2 kg de banane congelate, 25 g pudră de sâmburi de struguri, 50 g zahăr de cocos sau miere, afine şi frunze de mentă pentru ornat. Cireşele, bananele şi pudra de sâmburi de struguri se pun în blender, apoi se îndulceşte după gust şi se pune în cupe. „Se consumă imediat şi nu se păstrează la congelator pentru că se va întări foarte mult. Nouă, dacă ne rămâne, o folosim la smoothie-uri, adăugând în completare alte fructe”, spune Ligia. 

Ioana Ginghină: «Fac îngheţată raw vegană în combinaţii cât mai variate»

Pentru actriţa Ioana Ginghină, nimic nu se compară cu dimineţile de vară, în care mănâncă îngheţată raw vegană pe terasă, împreună cu fiica ei, Ruxandra. „Încerc să combin cât mai multe ingrediente, ca să nu ne plictisim, iar îngheţata noastră să fie cât mai variată”, spune ea. 

Îngheţată cu gust de nutella 

Ingrediente: 3 banane congelate, 3 linguri miere de rapiţă, 85 g unt de alune de pădure, pentru gustul de nutella, 3 linguri de cacao naturală.

Mod de preparare: toate ingredientele se pun în blender, se omogenizează, iar îngheţata-i gata. „Dacă nu aveţi un blender puternic, atunci folosiţi banane necongelate şi daţi apoi compoziţia la congelator câteva ore. Mie îmi place îngheţata aceasta să fie mai amăruie, aşa că de voi depinde cantitatea de îndulcitor pe care o folosiţi”, spune Ioana Ginghină. 

Brioşe de îngheţată

„Ador îngheţata alături de cafeaua neagră şi fierbinte, fără lapte sau îndulcitori”, spune actriţa. Dar cafelei parcă îi stă bine alături de nişte brioşe. Nu-i nimic, Ioana a găsit soluţia pentru toate gusturile – brioşele de îngheţată. „Chiar dacă foloseşti aceleaşi ingrediente, pentru îngheţată, încearcă să fii creativă! Eu am pus compoziţia de îngheţată în tava de silicon în care fac brioşele”.

Ingrediente: 6 banane congelate sau proaspete, 3 linguri de unt de arahide bio, fără zahăr, 3 linguri de miere, afine proaspete. 

Mod de preparare: se mixează toate ingredientele până se obţine o compoziţie cremoasă, care se pune în tava de brioşe, se decorează cu afine şi se dă la congelator.

 

Loading...