Tratamente pentru ten facute acasă: 7 măşti pentru orice buzunar

tratamente_pentru_ten_facute_acasa.jpg

tratamente pentru ten facute acasa
Tratamente pentru ten făcute acasă: măşti pentru orice buzunar
Foto: Click!

Pentru a avea un ten perfect nu e nevoie să scoţi din buzunar mulţi bani pe măşti din comerţ: le poţi face foarte uşor tu acasă, cu ingrediente pe care le ai deja în bucătărie sau pe care le poţi procura uşor din orice magazin. Iată câteva idei de tratamente pentru ten făcute acasă.

Ideea de a merge la cosmetică nu îţi surâde? Nu e nici o problemă, poţi avea grijă de tenul tău acasă cu măşti naturale, făcute din ingrediente simple, pe care le ai deja sau le poţi cumpăra din orice magazin. Iată şapte tratemente pentru ten făcute acasă. 

Tratamente pentru ten făcute acasă: măşti pentru un ten luminos

1. Unul dintre cele mai simple tratamente pentru ten făcute acasă e masca de ou şi iaurt, conform oanacuzino.ro. Ai nevoie doar de două albuşuri de ou şi două linguriţe de iaurt. Amestecă bine ingredientele, apoi aplică-le pe faţă şi lasă-le să acţioneze timp de câteva minute. După clăteşte apoi cu apă călduţă.

2. Poţi să încerci şi masca de iaurt şi ovăz. Pentru ea, ai nevoie de o linguriţă de fulgi de ovăz măcinaţi, o linguriţă de iaurt şi câteva picături de miere de albine. Amestecă bine iaurtul cu fulgii de ovăz. Lasă la încălzit, în apă fierbinte, o linguriţă de metal. Când e fierbinte, ia cu ea puţină miere dintr-un borcan, pe care o amesteci în iaurt şi ovăz. Aplică masca şi las-o să acţioneze timp de 10 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă şi cu un burete cald.

3. O altă ideea de tratemente pentru ten făcute acasă este masca de cafea şi cacao. Este însă ceva mai "complicată": ai de nevoie de patru linguriţe de cafea măcinată, patru linguriţe de cacao praf, opt linguriţe de lapte sau iaurt, două linguriţe de miere de albine (dacă ai tenul uscat) sau două linguriţe de suc de lămâie (dacă ai tenul gras). Amesteci cacaua şi cafeaua, apoi adaugi laptele sau iaurtul şi, după caz, mierea de albine sau sucul de lămâie. Lasă masca pe faţă până când se usucă. Pentru a o îndepărta, umezeşte o lavetă de bumbac, cu care să te tamponezi uşor pe faţă, pentru a îndepărta excesul. Apoi clăteşte cu apă călduţă.

Tratamente pentru ten făcute acasă: măşti pentru ten gras

4. Unul dintre cele mai bune tratamente penru ten făcute acasă este masca cu căpşuni, potrivit divahair.ro. Ai nevoie de şase căpşuni, o lingură de miere, o linguriţă de zahăr brun şi o linguriţă de suc de lămânie. Într-un bol adaugă căpşunile pisate, sucul de lămâie, zahărul brun, mierea şi amestecă bine până când se creează o pastă netedă. Aplică masca pe faţă timp de zece minute, apoi îndepărtează-o cu un prosop înmuiat în apă caldă.

5. O altă mască foarte bună pentre tenul gras este masca cu castravete. Ai nevoie de un castravete, o linguriţă de miere, un ou, o linguriţă de suc de lămâie şi o linguriţă de mentă proaspătă pisată. Mixează bine toate ingredintele şi lasă amestecul obţinut într-un recipient timp de o oră. Aplică-l pe faţă şi aşteaptă 15 minute. Foloseşte la prima clătire apa calduţă, iar la ultima clătire apă rece.

Tratamente pentru ten făcute acasă: măşti care previn acneea

6. Unul dintre tratamentele pentru ten făcute acasă care te ajută să scapi de acnee este masca cu ouă, potrivit csid.ro. Ai nevoie de doar de două ouă. Separi albuşul de gălbenuş, baţi albuşurile până devin spumă şi aplici compoziţia pe zonele cu probleme. O laşi să acţioneze timp de 20 de minute, iar apoi speli cu apă călduţă. 

7. Masca cu muşetel şi mentă este o excelentă modalitate prin care poţi revigora aspectul pielii şi prin care zgârieturile, petele lăsate de acnee şi alte inflamaţii pot fi atenuate. Ai nevoie de o lingură de flori de muşetel ucsate, o lingură de mentă mărunţită, o lingură de miere şi un ou. Într-un castronel mic, le amesteci, apoi aplici compoziţia pe faţă, gât şi piept. O laşi să acţioneze 10-15 minute şi apoi clăteşti cu apă rece. 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Primăvara, nu doar organismul, ci şi tenul tău are nevoie de o revitalizare. Exfolierea uşoară este cel mai recomandat procedeu, indicat o dată pe săptămână. În plus, îţi pregăteşti, astfel, pielea pentru un bronz frumos şi uniform. Nu trebuie să mergi la soloane pentru asta. Poţi să-ţi faci în casă măşti naturale, pe cât de eficiente, pe atât de ieftine şi la-ndemână.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1