Tradiții și obiceiuri de Florii. Ce să faci ca să-ți găsești sufletul pereche

port_traditional_romanesc_click.jpg

florii sarbatoare belsug traditii iubire
Ca să ai o viață liniștită, se țin în casă ramuri sfințite de salcie timp de 1 an.
www.clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Anul acesta, atât credincioșii ortodocși, cât și cei catolici celebrează Floriile duminică, 9 aprilie. Există mai multe tradiţii şi superstiţii de Florii, pe care mulți le urmează cu sfințenie.

Sărbătoarea Floriilor rememorează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat cu frunze de palmier.

Ce să faci ca să atragi belșugul

În unele sate din țară, de Florii sătenii agață pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii viţei-de -vie, pe stupi şi la ferestre ramuri de salcie sfințite. În felul acesta, toţi membrii familiei se vor bucura de prosperitate şi vor fi feriți de probleme de sănătate. Mai mult, pe ogoare şi în grădini, se îngroapă mugurii salciei sfințite sub prima brazdă. Se spune că belşugul nu-i va ocoli pe cei care vor face asta.

Pentru a avea spor în casă

Credincioșii din Bărăgan păstrează an de an acest obicei popular: după ce vin de la slujba de Florii, așează la uși și la icoanele din casă crenguțe de salcie. Așa, ei se asigură că vor atrage binele în casă. Mai mult, sunt unii creștini care își prind ramuri sfințite de salcie la brâu, pentru ca durerile de spate să stea departe de ei. 

Iată ce să faci de Florii ca să atragi sufletul pereche AICI.

 

 

Bunătăți pentru masa de Florii
Cele mai frumoase datini de Florii

 

Loading...

Citește și

  • Sărbătoarea Sfintelor Paşte rămâne, alături de cea a Naşterii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători creştine. De aceste momente sfinte se leagă tradiţii, obiceiuri dar şi multe superstiţii. Iată semnificaţia celor mai cunoscute şi mai vechi dintre ele.

  • A rămas mai puţin de o lună de zile până la Paşte. Te-ai gândit unde îl vei petrece? La mare sau la munte, în ţară sau în străinătate, agenţiile de turism vin cu oferte pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele. Noi am ales, pentru tine, câteva dintre cele mai bune oferte.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1