Știai că bebelușul poate scoate limba și atunci când este în burtică? Iată ce activități mai face micuțul tău

bebelus-scoate-limba.jpg

Ecografia făcută în săptămâna 32 de sarcină l-a surprins pe bebe într-o ipostază amuzantă
Bebelușul scoate limba în timpul ecografiei
foto: Dr. Gheorghe Gică

Sarcina este una dintre cele mai importante și frumoase perioade din viața unei mame. Fiecare graviduță se gândește ce mai face bebelușul din burtica ei și așteaptă cu nerăbdare ecografiile periodice pentru a-l vedea pe micuț. Unii sunt surprinși în ipostaze amuzante: scot limba, zâmbesc, sughit sau se joacă. Iată câteva dintre activitățile surpinse de medicii ginecologi.

Fiecare sarcină vine la pachet cu emoții și griji. Nu contează că este prima, a doua sau a treia. Fiecare mămică se întreabă cel puțin o dată pe zi ce mai face bebelușul din burtica ei. Singurele momente în care poate să îl vadă pe micuț sunt vizitele la ginecolog unde i se fac ecografii. În restul timpului poate doar să simptă mișcările copilului și să își imagineze că se joacă, plânge sau râde.

Bebelușul poate scoate limba, în burtică

Medicii ginecolgi povestesc despre expriențele pe care le trăiesc alături de părinți atunci când vin la vizitele periodice din timpul sarcinii.

”Începând cu primele săptămâni în care îți asumi rolul de mamă, vei simți nevoia să vezi zâmbetele prețioase și sincere ale bebelușului sau gesturile haioase pe care le face încă din perioada în care se află în burtică.

Folosind la ecografie scanerele 4D cu ultrasunete, sonograful a putut descoperi că bebelușii pot zâmbi sau exersa mișcări faciale în burticile mămicilor lor, începând din săptămâna a 26-a. În această ecografie am surprins un bebeluș cu personalitate, la aproape 32 de săptămâni. Probabil l-am deranjat prin mișcările făcute cu sonda pe abdomenul mamei”, povestește medicul ginecolog Gheorghe Gică pe pagina sa de Facebook.

Ce activități mai fac bebelușii în burtică

Un copil își începe viața în burtica mămicii - înainte de a se naște propriu zis. Așadar, în burtica mamei bebelușii au deja diverse activități.

Înaine de a veni la lumina zilei ...ei sunt capabili să facă lucruri uimitoare chiar atunci când sunt în uter. Într-un videoclip recent care a devenit viral, un cuplu a capturat momentul în care copilul lor a fost surprins la ultrasunete aplaudând pe cântecelul “If you are happy, and you know, clap your hands”, scrie desprecopii.com.

 

Bebeluşul poate plânge

Comportamentele de plâns au fost stabilite prin utilizarea tehnologiei cu ultrasunete. Cercetătorii au identificat tremurătura buzei de jos atunci când copilul plânge, scrie suntmamica.ro.

Bebelușul poate zâmbi

Specialiștii spun că bebelușii pot zâmbi datorită confortului pe care îl au în uter. Ecografia 3D și 4D au descoperit că bebelușii pot zâmbi în uter la aproximativ 26 de săptămâni de sarcină. Acum, acest lucru îi face deja drăguți.

Bebelușul își poate deschide ochii

Bebelușul își poate deschide ochii undeva în jurul vârstei de 28 de săptămâni de sarcină. Copiii încep să reacționeze la lumina în timpul celui de-al treilea trimestru. Acest lucru este posibil deoarece lumina strălucitoare este filtrată prin abdomen. El încearcă să se mute departe de lumina.

Bebelușul sughite

Copiii pot sughița în timp ce sunt încă în burtica mamei. Sughițul poate începe devreme, în primul trimestru. Majoritatea mămicilor nu simt sughițul copilului lor, până în a doua jumătate a sarcinii.

Bebeluşii simt gustul alimentelor consumate de mamă

Cercetătorii au descoperit  că gustul alimentelor consumate de mamă ajunge la copil prin înghiţirea lichidului amniotic. Ei înghit mai mult lichid atunci când este dulce, şi mai puţin atunci când este amar.

Bebelușul face pipi

Bebelușul urinează în uter. Cel puțin așa susțin specialiștii. Face acest lucru prin înghițirea și digestia lichidului amniotic, urmează apoi filtrarea prin rinichi și urinarea înapoi în uter.

Bebelușii chiar pot comunica cu mămicile lor. Prin simpla atingere a burticii, mamele pot stimula copilul care începe să se miște. De asemenea, unii specialiști spun că dacă mama îi cântă bebelușului înainte de naștere, el va recunoaște melodia și se va liniști dacă o va asculta când va veni pe lume.

Citește și: 

Imagini incredibile cu un bebeluș dansând în burta mamei lui

Video uimitor, ce face copilul în pântecele mamei

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și

  • sarcina efectele fumatului fetus bebelus

    Când femeile însărcinate fumează, efectele pot fi observate în comportamentul intrauterin al fetuşilor, potrivit cercetătorilor care au studiat imaginile obţinute cu ajutorul unor ecografii 4D.

  • roxana lusneac

    Cresc emoțiile în proaspăta familie a Roxanei Lușneac, astroloaga vedetelor, care urmează să devină pentru prima dată mămică peste doar câteva săptămâni. Graviduța a pus în aplicare câteva dintre sfaturile pe care chiar ea le dă celor care vor să știe ce ar trebui să facă pentru a-și îndeplini dorințele și a avea parte de succes în viață. Pe ultima sută de metri cu sarcina, Roxana ne-a mărturisit exact la ce a fost atentă până la marea întâlnire cu fetița ei.