Sărurile de baie te întineresc! Cum trebuie să le folosești

Citeste tot despre: 

Sărurile pot fi folosite atât în băile relaxante, cât și în compoziția diverselor măști de frumusețe. Te ajută să uiți de stres și, în plus, purifică și hidratează pielea, dându-i un aspect proaspăt, tineresc.

Sarea de baie este bogată în minerale și are numeroase beneficii pentru corp: deschide porii, purifică și hidratează pielea, lăsând-o moale și catifelată. Pentru un efect mai intens, poate fi combinată cu uleiuri esențiale sau cu alte ingrediente hidratante precum mierea. Cele mai utilizate cristale de sare sunt Himalaya, Epsom și cele de la Marea Moartă. 

Sarea roz de Himalaya, pentru hidratare

Este considerată drept una dintre cele mai pure săruri din lume, iar culoarea roz este rezultatul unei cantități mici de oxizi de fier (rugină). Nerafinată, sarea roz de Himalaya este bogată în oligoelemente și săruri minerale, peste 80 la număr, care au efect de regenerare, de hidratare și de detoxificare. În cosmetice, contribuie la echilibrarea pH-ului pielii și întârzie îmbătrânirea. Sarea are proprietăți antibacteriene și antiseptice, fiind indicată persoanelor cu eczeme, acnee și psoriazis. Amestecă un sfert de cană de sare cu o jumătate de cană de ulei de măsline sau ulei de cocos, până obții o pastă. Aplic-o pe corp și lasă să acționeze aproximativ 10 minute, apoi clătește. Băile cu sare te relaxează și au efecte asupra sănătății întregului organism. Într-o cadă plină cu apă adaugă aproximativ 1 kg sare. Amestecă până se dizolvă. Repetă terapia la 3-4 zile.

Sarea Epsom, exfoliantul natural

Sulfatul de magneziu obținut pe cale naturală e cunoscut şi sub numele de sare Epsom sau sare amară. Se foloseşte pentru reducerea stresului, calmarea durerilor şi catifelarea pielii. Cristalele curăță pielea de impurități, o înmoaie și îi conferă un aspect plăcut. Considerată un exfoliant natural, îndepărtează celulele moarte și reduce problemele legate de eczeme și psoriazis. Într-o cană cu sare adaugă 4 linguri de miere și amestecă până când obții o pastă groasă. Masează-ți corpul în timpul dușului, de jos în sus, cu mișcări circulare, de 2-3 ori pe lună. Pentru o baie relaxantă, pune 2 căni de sare amară în cadă și adaugă apă caldă.

Află continuarea pe Clickpentrufemei.ro!

Îți sare oja de pe unghii? Trucul care face lacul să reziste mai mult

Trucurile de machiaj pentru un look profesionist în timp record

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1