Metode inedite de a te feri de hoţi pe plajă. Pune portofelul într-un scutec

mare-sezlong-plaja-umbrela.jpg

mare sezlong turisti la plaja
Meteorologii ANM spun că și în următoarele două săptămâni vor fi perioade cu caniculă, dar și cu reprize de ploi
FOTO: adevarul.ro

Hoţii vânează la mare. Aceasta este una dintre marile griji ale turiştilor care îşi petrec vacanţa pe litoral. Cel mai bun loc unde se pot lăsa obiectele de valoare este seiful din camera de hotel. Însă tot ai nevoie de telefon şi bani când mergi pe plajă. Astfel că s-au inventat tot felul de metode inedite de a nu cădea pradă infractorilor.

Atunci când mergi la mare te gândeşti la plajă şi la o bălăceală zdravănă în valuri. Nici prin cap nu îţi trece că nu prea ai cum să îţi protejezi telefonul şi portofelul de hoţi. Descoperi această problemă abia când ajungi pe litoral. Şi dacă nu ai pe cine să laşi „de pază la pătură” trebuie să faci cumva să poţi pleca măcar câteva minute în apă fără să rişti să rămîi fără bunuri.

Pentru a fi cu un pas înaintea hoţilor, turiştii au nventat tot felul de metode de a-şi proteja lucrurile. Este suficient să „deghizăm“ lucrurile de valoare într-un obiect lipsit de interes în ochii hoţilor, cum ar fi o sticlă de cremă de soare sau pachetul cu șervețele, scrie Adevărul.ro.

Pune portofelul într-un scutec

Una dintre cele mai interesante ascunzători este un scutec de bebeluş.

Poţi să îţi pui portofelul şi telefonul într-un scutec curat al copilului, împăturit exact așa ca și cum ar fi plin.

Nimeni nu va pune mâna pe un asemenea obiect de igienă, mai cu seamă străin și arătând ca plin. Dacă ai grijă ca pampersul să pară aruncat neglijent pe sezlong alături de crema de bebeluşi sau de şerveţele umede, sigur nu va fi o ţintă pentru hoţi.

ascunde-lucrurile-la-plaja-in_pampers.jpg

Pune lucrurile de valoare într-un pampers, iar hoţii le vor ocoli
Portofelul şi telefonul pot fi ascunse într-un scutec de bebeluş
foto: ea.md

Ascunzătoarea din paharul cu iaurt

Pune obiectele de preț într-o pungă și apoi în paharul gol de iaurt, pe care îl umpli cu nisip și îl îngropi lângă umbrelă, spre exemplu. Puțin probabil ca vreun hoț să încerce să caute prin nisip lângă cearșaf, scrie ea.md.

Crema de plajă nu prezintă interes

Nimic mai simplu, dacă ţinem cont de faptul că uneori este suficient să „deghizăm“ lucrurile de valoare într-un obiect lipsit de interes în ochii hoţilor, cum ar fi o sticlă de cremă de soare.  

Luați sticlă goală de cremă de plajă şi a tăiați-o pe interior. Spălați-o bine și uscați-o. Desfaceți capacul şi a introduceți banii, telefonul mobil şi cheia de la maşină. Nu prea sunt persoane care şi-ar dori o cutie începută de cremă de plajă.

crema-de-soare-pe-post-de-ascunzatoare.jpg

Cu puţină îmaginaţie popţi confecţiona dintr-o cutie goală de cremă solară o ascuzătoare pentru lucrurile de valoare
Cream de soare, locul perfect pentru a ascunde bunuri de valoare
foto: Facebook

Pachetul sau cutia de șervețele umede

Puneţi portofelul, cheile de la maşină şi telefonul în ambalajul de la şerveţele umede. După ce se goleşte îl lăsaţi să se usuce apoi îl folosiţi ca şi ascunzătoare Cutia specială pentru șervețele poate servi în același scop. Aveți însă grijă să nu fie transparentă.

Centura poate avea un buzunar secret

Trebuie să pe asiguri că este prevăzută cu un mic buzunar cu fermoar, de aceeași culoare ca și centura. Banii, împăturiți în patru, vor încăpea perfect și nu vor da bănuieli nimănui.

cureaua-ascunzatoare-pentru-bani.jpg

O curea confectionata special pentru a ascunde valori poate fi lasata printre haine pe plaja
Cureaua cu buzunar, ascunyatoare pentru bani
foto: Facebook

Citeşte şi: Metoda «Prosopul», noua tehnică de furt pe Litoral

Cutia minune  pentru depozitare la plajă

S-a inventat recent și un gadget minune care să îți țină lucrurile departe de ochii hoților de la plajă. Dotată cu o spirală pe exterior, cutia se va încorpora în nisip și va fi acoperită ulterior cu pătura de plajă. Acolo putem lăsa atât telefonul, cât și banii sau obiectele de preț.

 

 

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1