Metoda «Prosopul», noua tehnică de furt pe Litoral

Ultima actualizare:

    Atenţie la vânzătorii ambulanţi!
Atenţie la vânzătorii ambulanţi!

Să furi un bagaj nesupravegheat e fleac. Poate orice hoţ! Să furi chiar din faţa proprietarului şi să-i mai şi zâmbeşti, asta e tehnică şi artă!

Litoralul atrage în această perioadă ca un magnet puhoaie de turişti dornici de distracţie, dar şi hoţi puşi pe căpătuială. Plaja e scena perfectă pentru găinării: în aglomeraţie, poţi şuti cu uşurinţă un telefon sau o geantă când proprietarul le lasă nesupravegheate pe cearşaf. Sunt însă şi hoţi care şi-au perfecţionat metodele şi sunt capabili să te fure în timp ce te privesc în ochi. Metoda se numeşte “Prosopul” şi face tot mai multe victime. Principiul este simplu, dar bine pus la punct: hoţii, deghizaţi în vânzători ambulanţi, aşază lângă victimă un prosop pe care au înşirate mai multe obiecte de vânzare. La plecare, odată cu prosopul, “zboară” şi poşeta sau telefonul pe care a fost aşezat strategic. 

“Este incredibil. A venit un amărât cu mai multe acareturi de vânzare şi ni le-a pus pe cearşaf. Nu am vrut să cumpărăm, dar ne-am gândit să luăm totuşi ceva, că ne părea rău de el. Iar el a plecat cu geanta soţiei”, spune Gavrilă, un gălăţean venit să petreacă vacanţa de vară la Costineşti. Ca el sunt mulţi care au căzut în plasa şuţilor, iar poliţiştii atrag atenţia să fiţi cu ochii-n patru când ieşiţi la plajă. Numai la ultima razie efectuată weekendul trecut, trei vânzători ambulanţi au fost ridicaţi de poliţişti.

Nu lăsaţi şezlongul nesupravegheat

Pe nici o plajă de pe Litoral, chiar şi în zonele de lux, nu sunt atât de mulţi poliţişti, jandarmi sau agenţi de pază care să stea cu ochii pe bunurile dumneavoastră. Aşa că atunci când mergeţi la plajă ţineţi cont de aceste recomandări!

- Nu luaţi după voi genţi voluminoase. Atrag atenţia; 

- Luaţi bani din seif cât să vă ajungă pentru câteva ape şi o masă;

- Nu lăsaţi ochelarii şi telefoanele expuse pe prosop; 

- Rugaţi prietenii să vă păzească obiectele atunci când intraţi în apă. Dacă sunteţi singuri, vorbiţi cu cei mai apropiaţi vecini.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net