E frig în casă? Aşa păstrezi căldura în locuinţa ta!

femeie_frig_casa.jpg

femeie frig casa
Ca să menţii căldura în casă, nu trebuie să ţii caloriferele pornite la maximum, ci să recurgi la trucuri simple dar eficiente
Citeste tot despre: 

În locuinţa ta este frig deşi caloriferele funcţionează la capacitate maximă? Atenţie la pierderile de căldură! Dacă nu ştii cum să procedezi, iarna îţi va fi destul de greu să păstrezi o temperatură constantă în casă. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont pentru o locuinţă călduroasă şi confortabilă în sezonul rece.

Pune suluri la uşă şi ferestre - Se găsesc în mai toate magazinele, de culori diferite şi din materiale mai subţiri sau mai groase. Preţul sulurilor de pus la uşă şi geamuri este mic, în jurul a cinci lei. Depinde de magazinul de unde îl cumperi şi de calitatea materialului textil din care sunt fabricate. Acestea vor împiedica curentul şi aerul rece să pătrundă pe sub pragurile uşilor şi pe la ferestre, mai ales dacă nu ai termopane.

Pune un covoraş pe gresia din baie - Covoraşele de baie sunt recomandate mai ales în sezonul rece. Pentru a nu sta cu picioarele direct pe gresie sau ciment, poţi cumpăra un covoraş fie din plastic, cauciuc antiderapant sau din fibre textile moi şi pufoase. Acest lucru trebuie luat în calcul mai ales dacă ai copii mici.

Acoperă podeaua cu covoare călduroase - De obicei, pe podeaua din bucătărie, baie, pe holuri şi chiar în balcon avem gresie. Iarna, aceasta trebuie să fie acoperită cu mochete şi covoraşe călduroase din lână sau blană. Atenţie când le cumperi! Pe partea inferioară acestea trebuie să fie prevăzute cu cauciuc antiaderent.

Aeriseşte puţin şi des - Aerişeşte camerele pe rând pentru puţin timp şi de mai multe ori pe zi. Astfel, vei împiedica aerul de afară să răcească întreaga casă.

Draperii groase - O soluţie împotriva frigului ar fi montarea draperiilor şi jaluzelelor la ferestre. De asemenea, poţi monta jaluzele şi la geamurile de la balcon.

Ţine uşile închise în locuinţă - Dacă stai cu toate uşile deschise, atunci câldura din camere se va dispersa iar casa ţi se va părea friguroasă.

Foloseşte trucul foliei de aluminiu - Pe peretele pe care este montat caloriferul, lipeşte o folie de aluminiu în aşa fel ăncât căldura degajată de calorifer să fie proiectată spre interiorul camerei.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Te-ai plictisit de aceeaşi simplă cuvertură de pat, husă de canapea sau noptieră? Nu trebuie neapărat să le schimbi, ci doar să le dai puţină „viaţă”.

  • Când afară este urât şi frig, ce poate fi mai bine decât să ajungi în casa ta luminoasă şi călduroasă?! Iar când spunem asta, nu ne referim doar la temperatura din interior, ci mai ales la obiectele de ornament care creează acea senzaţie de confort şi de căldură.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1