De ce îți este somn după-amiaza?

sleep-2603545_1920.jpg

somn tulburari pranz cauze modificari
De ce îți este somn după-amiaza?
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Dacă stai să observi oamenii din jurul tău, vei vedea că majoritatea sunt foarte productivi în prima jumătate a zilei. De ce? Ei bine, după ora 14.00 începe să apară senzația de nevoie de somn, care afectează de cele mai multe ori calitatea muncii.

mediat după masa de prânz, între orele 14.00 și 16.00, mulți oameni tind să se lupte cu starea de somnolență. Te-ai întrebat vreodată de ce apare nevoia de somn după-amiaza?

Cercetătorii au realizat mai multe studii pentru a afla. Când oamenii de știință au analizat creierele unui grup format doar din bărbați de mai multe ori pe parcursul zilei, au descoperit faptul că bărbații se simt în general obosiți după ora 14.00.

Care ar putea fi motivul?

Modificările de dispoziție și, implicit, starea de somnolență s-ar putea datora diferitelor schimbări care au loc în zonele creierului, care sunt asociate cu procesarea recompenselor.

De ce la prânz?

Activitatea din zonele de procesare a creierului tind să fie foarte active în timpul dimineații și seara. Dar, în jurul prânzului, și după ora 14.00, funcția lucreză din ce în ce mai lent.

 

Află mai multe despre somn pe clickpentrufemei.ro

 

 

Trucuri pentru un somn liniştit

 

5 lucruri la care te ajută somnul

Loading...