Ce trebuie să ştii despre genele false

10-pagei-14-iunie-1_14dum.jpg

Iată care sunt cele mai folosite metode, cu avantajele şi dezavantajele lor
Citeste tot despre: 

Genele lungi şi dese sunt cheia... feminităţii. Cine nu-şi doreşte să se trezească în fiecare dimineaţă cu o privire seducătoare, să nu se mai chinuie, pe parcursul zilei, cu mascara, gene încărcate, machiaj întins şi multe altele? De aceea s-au inventat genele false. Acestea sunt de mai multe tipuri, tehnica de aplicare a evoluat, iar rezistenţa în timp este mai mare. Iată care sunt avantajele şi dezavantajele lor.

Pentru că rimelul are şi el dezavantajele lui (trebuie curăţat în fiecare seară, procedeu prin care se mai pot pierde câteva gene, încarcă prea mult, se poate întinde dacă te prinde ploaia etc.), alternativa genelor false a apărut ca o necesitate. Pot fi aplicate în saloanele de cosmetică sau, cu puţină îndemânare, chiar şi la tine acasă. O gamă variată de gene false se găsesc azi prin magazinele de cosmetice. Ele se comercializează împreună sau separat de accesoriile necesare finisajului (adeziv de aplicare, pieptene pentru gene, soluţie pentru îndepărtat). Dacă până nu demult femeile apelau la varianta cu bandă, care rezista doar o zi, acum ele nu mai pot trăi fără gene curbate, dese, cu aspect natural, care rezistă chiar şi o lună. 

Genele false sunt de trei tipuri: bandă, individuale (fir cu fir) şi de tip smoc cu smoc. „Primele au un efect mai dramatic, celelalte sunt potrivite pentru un aspect natural. Mai important decât marca sau preţul genelor e adezivul folosit. În general, toate vin la pachet cu un tub de lipici, însă nu de fiecare dată este unul de calitate”, spune Camelia Alexandra Donos, specialist Icon, care a luat fiecare tip  de gene la rând şi ne-a vorbit despre avantajele şi dezavantajele acestor proceduri.

Genele de tip bandă – preţ 50-100 de lei

Avantaje:

 • Cu ceva îndemânare, pot fi aplicate la domiciliu
 • Este o procedură rapidă, care nu durează mai mult de 10 minute.
 • Machiajul se poate aplica în câteva minute, după ce se usucă adezivul.
 • Se pot refolosi, după ce au fost curăţate de adeziv şi de mascara.

Dezavantaje:

 • Pot fi purtate doar 24 de ore, seara trebuie date jos.
 • Există riscul să se desprindă parţial sau total, când ne e lumea mai dragă.

Extensie de tip fir cu fir – preţ 300 - 400 lei

Procedura de aplicare este, în aparenţă, destul de simplă: firele de păr (naturale sau sintetice) sunt aplicate printre genele naturale, precum o meşă. Fiecare fir în parte se lipeşte la baza pleoapei, cu ajutorul unui adeziv special şi, în funcţie de numărul de fire aplicate, totul durează între 1 şi 3 ore.

Avantaje:

 • Aspectul final este unul mult mai natural decât în cazul genelor de tip bandă.
 • Se menţin până la 60 de zile sau chiar mai mult. Durata lor de viaţă este aceeaşi cu ciclul de viaţă al genelor naturale.
 • Nu îţi agresează genele tale naturale şi pot fi înlăturate oricând îţi doreşti.

Dezavantaje:

 • Pot fi aplicate numai de către specialişti, în saloane.
 • Necesită o întreţinere regulată (o dată la trei săptămâni), pentru ca firele care pică să fie înlocuite.

Genele smoc cu smoc – preţ 200-250 de lei

Avantaje:

 • Durează 6 săptămâni.
 • Timpul de aplicare este relativ scurt – o oră.

Dezavantaje:

 • Retuşul e recomandat la o zi după prima aplicare, urmând apoi a se reveni la 2-3 săptămâni
 • Nu sunt indicate persoanelor care au alergii, conjunctivite sau necesită prudenţă în cazul purtării lentilelor de contact.

10-pagei-14-iunie-5_14dum.jpg

Antonia preferă genele false de tip fir cu fir

10-pagei-14-iunie-6_14dum.jpg

Andreea Mantea rămâne consecventă genelor false de tip bandă adezivă

 

Noutăţi din magazine

Laboratoarele Bioderma lansează Photoderm M SPF 50+, prima cremă fotoprotectoare colorată care previne apariţia petelor brune şi uniformizează tenul. Preţ 59 lei/40 ml.

În aceasta vară, optează pentru manichiuri în nuanţe vibrante! L’Oreal Paris lansează Supergraphic Pops,  o colecţie de 6 nuanţe de lacuri de unghii, la preţul de 15,99 fiecare.

Cremă anti-îmbătrânire pentru faţă cu SPF 50 din gama Gerovital Sun, asigură o protecţie ridicată împotriva radiaţiilor UVA/UVB, preţ 22 de lei.

Crema de zi BB 5 în 1 de la NIVEA, cu extract de magnolie, netezeşte şi matifiază tenul, lăsându-l hidratat şi fără imperfecţiuni. E potrivită pentru tenul cu predispoziţie acneică şi se adaptează uşor nuanţei pielii. Preţ 22.12 lei.

Tipul de încălţăminte purtat, materialele sintetice care nu lasă piciorul să respire sau transpiraţia din timpul activităţilor sportive sunt doar câteva dintre motivele care provoacă mirosul neplăcut al picioarelor. Dermofarm antiperspirant pentru picioare ajută la prevenirea acestei situaţii. Preţ 11 lei.

Mascara transparent pentru gene şi sprâncene e.l.f. Essential, oferă un aspect strălucior şi sănătos al genelor şi sprâncenelor, datorită agenţilor de tratare, preţ 9 lei.

Rimel Volum Elixir, cu extract din seminţe de hibiscus, întăreşte, repară genele şi creează un efect de volum irezistibil graţie periei conice din dublu strat de fibre. Preţ 45 de lei, la Yves Rocher.

Mascara Biotissima, conţine peste 7 uleiuri benefice pentru gene, pe care nu le încarcă, lookul fiind unul natural. Uscarea nu se face la fel de repede ca la produsele convenţionale. Preţ 39,9 lei, pe life-care.com.

Noul gel de duş Dove Gentle Exfoliating, cu particule exfoliante delicate ce redau luminozitatea şi strălucirea naturală a pielii, preţ 14,33 lei/250 ml.

Loading...