Cum îți prepari singur dezinfectantul pe bază de clor. Rețetă pentru acasă

femeie-care-face-curatenie.jpg

Femeie tanara care rade si are in mana o sticla cu pulverizator
Clorul este cea mai eficientă substanță care elimină toți virușii și toate bacteriile de pe suprafețe

Dezinfectantul pe bază de clor este una dintre cele mai puternice soluții care elimină coronavirusul de pe suprafețe. Rețeta de preparare este foarte simplă și o poți încerca chiar la tine acasă. Iată ce ai de făcut!

Dacă vrei să-ți prepari singur dezinfectantul cu care să igienizezi locuința, va trebui să ai mare grijă la cum folosești clorul. Pentru că este o substanță caustică, el nu trebuie amestecat cu alte soluții, ci diluat doar cu apă, în proporții potrivite. Iată reteța exactă și ce trebuie să faci!

Cum îți prepari singur dezinfectantul pe bază de clor. Rețetă pentru acasă

Centrul American pentru Controlul Bolilor recomandă pentru dezinfectarea suprafețelor de la noi din casă – gresie, faianță, linoleum, mânerele ușilor etc – folosirea unei soluții pe bază de clor cu o concentrație de 1:50, adică 20 ml clor la un litru de  apă. Acest dezinfectatnt, preparat corect, igienizează suprafețe și obiecte cu care intrăm zilnic în contact, dar nu ne afectează sănătatea. Dacă ți se pare că această cantitate de clor este mică, află că, de fapt, e mai mult decât suficientă pentru eliminarea completă a coronavirusului. 

Ustensile de care ai nevoie:

  • Vei avea nevoie de un recipient cu pulverizator unde să păstrezi soluția;
  • Un recipient gradat pentru a face mpsurătorile necesare;
  • Mănuși de cauciuc pentru menaj;
  • O mască de protecție pentru nas și gură. În acest fel vei evita să inhalezi vaporii de clor. Dacă nu ai mască, poți folosi o eșarfă, un batic, o batistă, orice material textil care să te împiedice să inhalezi vaporii;
  • Apă;
  • Clor;

Rețetă pentru uz zilnic

În primul rând, trebuie să știi că dezinfectantul se prepară în aer liber, afară, sau, dacă nu locuiești la casă și nu ai curte, mergi în balcon. Dacă nu ai balcon, pregătește soluția într-o cameră foarte bine aerisită, cu geamurile larg deschise. Clorul degajă vapori extrem de toxici. Pentru a face o soluție cu concentrație de 1:50 ai nevoie de 20 ml de clor la 1 litru de apă. Toarnă într-un lighean apa, adaugă clorul, amestecă și folosește soluția pentru spălat pe jos sau pentru dezinfectat alte obiecte.  Dezinfectantul poate fi folosit zilnic, iar dacă este mai concentrat, ar trebui folosit o dată la câteva zile. 

Dezinfectantul pe bază de clor se prepară după o rețetă foarte simplă, dar mare atenție trebuie să avem la cantitățile de clor și apă pe care le folosim. Este cel mai important aspect. Dacă nu, clorul ne-ar putea afecta serios sănătatea. 

Citește și: 

Chinurile prin care trec pacienții intubați. "E o traumă, ajung să aibă tuburi și ace peste tot"

Asistentele de la Spitalul „Victor Babeș” au cucerit internetul cu un clip în care dansează

Loading...

Citește și