VIDEO: Novak Djokovic, descalificat la US Open pentru un gest incredibil

Ultima actualizare:

    Novak DjokovicFoto: Guliver/ GettyImages
Novak DjokovicFoto: Guliver/ GettyImages

US Open 2020 va rămâne în istorie ca una dintre cele mai rușinoase turnee de Grand Slam disputate vreodată. Ultimul moment urât este descalificarea lui Novak Djokovic pentru o fază care se întâmplă la fiecare meci. DIn păcate pentru sârb, el a avut ghinionul ca mingea trimisă ușor în spate să lovească o arbitră de linie care nici dacă era rudă cu fotbalistul Florin Tănase nu s-ar fi tăvălit atât.

Liderul clasamentului mondial, Novak Djokovic, a fost descalificat pentru un gest catalogat drept nesportiv făcut în momentul în care adversarul său a reușit break-ul și conducea cu 6-5 în primul set. Atunci, după pierderea punctului care a dus la câștigarea game-ului de către spaniol, Nole a trimis, oarecum supărat, o minge în spatele terenului propriu. A făcut un gest pe care îl fac 99% dintre jucători și jucătoare, ca să nu spun că o fac toți. Ei bine, mingea asta, care nu a avut forță și nu a avut nici măcar vreun scop, doar eventual să se mai elibereze de tensiune, deși nu a fost trimisă deloc cu putere, a lovit o arbitră de linie în față, iar ea s-a prăbușit ca Florin Tănase în careu când se apropie un adversar.

Cert este că pe teren a venit supervizorul, care după ce a dialogat cu Nole minute bune, i-a explicat că trebuie să îl descalifice pentru gest nesportiv, pentru că a lovit arbitrul după terminarea punctului. O decizie care nu ar fi fost luată niciodată dacă s-ar fi jucat cu o arenă arhiplină. Și care a părut mai mult o pedeapsă pentru că Djokovic a avut tupeul să înființeze Asociația Tenismenilor.

Oh my god, Djokovic got disqualified from the US Open.pic.twitter.com/yCo3Lqw0tg — Dov Kleiman (@NFL_DovKleiman) September 6, 2020

Oh my god, Djokovic got disqualified from the US Open.pic.twitter.com/yCo3Lqw0tg

— Dov Kleiman (@NFL_DovKleiman) September 6, 2020

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net