Totul despre Bianca Andreescu, cea care a eliminat-o pe Caroline Wozniacki la Auckland 2019

Ultima actualizare:

    Bianca Andreescu a obtinut cea mai importanta victorie a carierei la WTA Auckland 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages
Bianca Andreescu a obtinut cea mai importanta victorie a carierei la WTA Auckland 2019FOTO: Guliver/ Gettyimages

Cine este Bianca Andreescu, canadianca de origine română care a reușit surpriza la turneul WTA de la Auckland 2019, elimininând-o în optimile de finală pe Caroline Wozniacki, numărul 3 mondial?

În optimile de finală ale turneului WTA de la Auckland, canadianca de origine română Bianca Andreescu a reușit să o învingă cu scorul de 6-4, 6-4 pe daneza Caroline Wozniacki. Nimeni alta decât a treia jucătoare a lumii și principala favorită a competiției neozeelandeze. În sferturile de finală, pentru jucătoarea de 18 ani, clasată pe locul 182 în lume, urmează un alt fost lider mondial: americanca Venus Williams. Dar, indiferent de rezultat, acest turneu va rămâne unul de vis pentru jucătoarea care a început competiția în calificări și care de luni va ocupa locul 132 în clasamentul WTA, cel mai bun din carieră.

Cine este Bianca Andreescu?

Bianca Andreescu este una dintre cele mai promițătoare jucătoare din noul val al tenisului mondial. Născută în Canada, la 16 iunie 2000, în Mississauga, din părinți români, ea este acum rezidentă în Thornhill, tot în Canada. Părinții ei, ambii români, au plecat în Canada imediat ce tatăl ei a primit o ofertă de lucru de acolo, cum a terminat facultatea. Bianca a ocupat cel mai bun loc în 14 august 2017 – 143 WTA, dar victoria obținută în fața Carolinei Wozniacki o va propulsa cel puțin pe poziția a 132-a începând din 7 ianuarie 2019, ceea ce va deveni cel mai bun loc din carieră pentru ea. Bianca Andreescu face parte și din echipa de Fed Cup a Canadei, cu care a fost prezentă la Cluj, în meciul din 2018 contra României.

Unde a început tenisul Bianca Andreescu

Chiar dacă s-a născut în Canada, Bianca Andreescu a început tenisul în România, într-o vacanță la bunici, la Pitești. Avea șase ani și pentru că era o fire activă, a încercat mai multe sporturi. I-a plăcut tenisul, iar primul antrenor nu va fi uitat niciodată de jucătoarea devenită acum profesionistă: Gabriel Cristache. Conform unei declarații acordate în 2017 pentru ProSport, acesta a încercat să o transforme pe Bianca în jucătoare de mâna stângă, dar ea a preferat să dea cu dreapta. ”Eu m-am născut în Canada, dar am început tenisul în România, pentru că mama mea a avut serviciul acolo. A trebuit să ne mișcăm mai mereu, 6 luni în România, 6 luni aici, cam asta a fost”, a declarat Bianca Andreescu într-un interviu acordat pentru DigiSport.

Cele mai mari succese la junioare pentru Bianca Andreescu

Canadianca de origine română Bianca Andreescu a fost un copil minune. La 13 ani a câștigat în Franța, la Tarbes, Les Petite As, competiție considerată un adevărat Campionat Mondial pentru jucătorii de până în 14 ani. Apoi, a cucerit de două ori consecutive titlul la Orange Bowl, cel mai important turneu pentru juniori din lume.

De ce nu joacă Bianca Andreescu pentru România

Chiar dacă România este a doua ei casă, iar acasă vorbește cu părinții limba română, Bianca Andreescu nu și-a pus niciodată problema să joace pentru țara noastră. Aceasta deoarece sistemul canadian, spre deosebire de cel românesc, chiar ajută juniorii valoroși, iar aceștia pot crește și pot face pasul spre profesionism la seniori având un sprijin serios din partea federației. De altfel, Bianca nu e singura jucătoare cu origini străine care reprezintă Canada. La o primă ”strigare” vin numele lui Milos Raonic, Denis Shapovalov sau Frank Dancevic. De altfel, acum doi ani, Bianca era însoțită de fosta jucăptoare profesionistă franceză Nathalie Tauziat, costurile antrenorului fiind suportate în mare parte de federația canadiană.

Pe cine are Bianca Andreescu ca idol

Originile române, dar și valoarea Simonei Halep, au transformat-o pe aceasta în idolul Biancăi Andreescu. Canadianca a recunoscut acest lucru de mai multe ori și spune că cea mai mare bucurie a fost atunci când a putut să se antreneze cu actualul lider mondial WTA.

La Montreal, Bianca Andreescu s-a fotografiat cu Simona Halep
La Montreal, Bianca Andreescu s-a fotografiat cu Simona Halep

Ce mâncare favorită românească are Bianca Andreescu

Bianca Andreescu nu a uitat originile românești. Nici nu ar avea cum, pentru că în fiecare an vine o săptămână sau două în țară pentru a-și vizita rudele din Pitești și Râmnicu Vâlcea. Mâncarea preferată din țară sunt sarmalele cu mămăliguță și clătitele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net