Simona Halep va ocupa locul 3 în clasamentul WTA după ce s-a stabilit finala de la Australian Open 2019

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

Cehoaica Petra Kvitova și japoneza Naomi Osaka vor disputa finala feminină de simplu de la Australian Open 2019. Asta înseamnă că Simona Halep va ocupa de luni locul 3 în clasamentul WTA.

În semifinalele disputate joi, Naomi Osaka a învins-o, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4, pe Karolina Pliskova, calificându-se în cea de-a doua finală consecutivă din carieră. Pe prima a și câștigat-o, anul trecut, la US Open 2018.  Eliminarea Karolinei Pliskova înseamnă că Simona Halep a scăpat de una dintre jucătoarele care puteau să o depășească, astfel că de luni, când va fi publicat noul clasament mondial WTA, românca va ocupa locul al treilea.

Adversara japonezei din ultimul act va fi Petra Kvitova. Cehoaica a învins-o în semifinale, cu scorul de 7-6, 6-0 pe americanca Danielle Collins, marea revelație a acestei ediții. Și pentru Kvitova aceasta va fi prima finală de la Australian Open.

Meciul de sâmbătă va desemna două premiere: va stabili o campioană nouă la Australian Open – ambele jucătoare sunt la prima finală la acest turneu – și va desemna și noul lider mondial. De asemenea, în premieră, niciuna dintre cele două neajungând vreodată pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net