Simona Halep, stopată în finala de la Madrid

halep-simona-madrid-finala-epa-efe-h_55184585.jpg

Simona Halep a fost pusă în dificultate de Kiki Bertens
Foto: EPA-EFE

Simona Halep a pierdut (4-6, 4-6) în fața lui Kiki Bertens (7 WTA), în această seară, ratând ocazia de a redeveni lider mondial

Confruntată cu probleme de sănătate (răceală) în ultimele zile, Halep n-a izbutit să câștige pentru a treia oară  turneul de la Madrid. 
Primul set a început sub semnul echilibrului. Și deși Halep a izbutit două break-uri la rând, acestea au fost imediat anulate de jucătoarea olandeză. La 4-4, românca a solicitat prezența antrenorului ei, însă sfaturile lui Daniel Dobre n-au ajutat-o prea mult. Bertens a avut imediat 3 mingi de break și n-a ratat această ocazie. Iar apoi, pe fondul erorilor neforțate ale Simonei, și-a adjudecat setul. 
Olandeza a început foarte bine și actul secund, ajungând la al 6-lea ghem câștigat la rând. Halep a redus diferența (1-2), însă tot n-a izbutit să-și calibreze loviturile. Și s-a făcut 2-4, iar apoi 3-5... Simona a salvat două mingi de meci, însă Bertens a avut nervii mai tari aseară. 
Chiar dacă n-a izbutit să revină pe locul 1 mondial, Simona s-a apropiat foarte mult de acesta. De azi, ea ocupă locul 2, cu 6.117 puncte, în timp ce Naomi Osaka are 6.356. 

Loading...