Simona Halep, primul interviu ca lider mondial: ”A fost cel mai dificil an, dar și cel mai bun”

Ultima actualizare:

    Simona Halep e numărul unu mondial
Simona Halep e numărul unu mondial

Simona Halep a acordat primul interviu după ce a ajuns în premieră lider mondial. Ea a vorbit deschis despre subiecte pe care altădată nu le aborda.

Când ești lider mondial, obligațiile față de sponsori sau față de organizația care organizează competiția sunt imense. Așa că Simona Halep  a acordat un lung interviu pentru WTA Insider, o rubrică permanentă a celor de la WTA, la doar câteva ore după ce a învins-o în semifinale la Beijing pe Jelena Ostapenko și a devenit numărul 1 în lume. Iată ce a declarat sportiva noastră, care a vorbit de foarte multe aspecte ale vieții și carierei ei, despre necazuri și bucurii, într-un cuvânt despre viață.

”A fost cel mai dificil an, dar de asemenea cel mai bun an”, și-a început Simona mărturisirile. ”La începutul sezonului, a fost foarte greu. Am fost accidentată și nu credeam nici că mă voi califica la Turneul Campioanelor de la Singapore. Așa că venind la momentul actual și fiind acum numărul 1, e ceva extraordinar. Pot spune că am uitat totul. Vreau doar să mă bucur de moment și să țin minte doar momentele fericite pe care le-am trăit în acest an”, a spus Halep.

Întrebată cum a trecut peste precedentele trei ratări ale urcării pe primul loc în lume (la Roland Garros, Wimbledon și Cincinnati), Simona a fost foarte cinstită: ”Încă spun că cel mai greu moment pe teren a fost finala de la Roland Garros. A fost prima oportunitate de a deveni numărul 1 mondial și să câștig și un titlu de Grand Slam. Am fost devastată după acel meci. Apoi am revenit la treabă. Mi-am spus că la un moment dat se va întâmpla, tot ce trebuie să fac este să revin pe teren și să muncesc din greu, ceea ce am și făcut. Apoi, am fost la Wimbledon foarte aproape. Am fost la două puncte. Am pierdut. În opinia mea, am jucat foarte bine în sezonul american. Nu mi-am pierdut niciodată încrederea. De asemenea, echipa mea a fost minunată. Oamenii din jurul meu și Darren mereu mi-au spus că dacă voi continua să muncesc voi reuși. Așa că acum am reușit acest lucru după atâtea momente grele. De asemenea, meciul de la US Open cu Sharapova m-a ajutat să devin mai puternică și să văd ce vreau să fac cu cariera mea. Am văzut că vreau să muncesc din greu și să cred că într-o zi voi deveni numărul 1 mondial”, a mai spus Simona Halep.

Românca a și detaliat de ce meciul cu Sharapova, pierdut la US Open, a fost unul care s-a dovedit foarte important pentru dezvoltarea ei ulterioară și ocuparea, în premieră, a primului loc în lume: ”După acel meci am vorbit cu Darren și el mi-a spus că serviciul meu a fost praf și că de aceea am pierdut partida. I-am spus: bine, dacă ăsta este singurul lucru pe care trebuie să-l îmbunătățesc ca să o înving, atunci voi lucra la el. Așa că acum pot recunoaște: am petrecut câte o oră zilnic la serviciu. Darren mi-a spus să mă opresc pentru că îmi voi face rău, iar eu i-am zis că nu. Mi-am dorit mult, mi-am dorit-o cu toată ființa mea. De asemenea, eram motivată deoarece toată lumea îmi spunea că voi ajunge pe primul loc. De aici, probabil, și puterea de a munci”, a recunoscut jucătoarea noastră.

Evident, subiectul schimbării de atitudine din timpul meciurilor nu putea fi lăsat de-o parte. Simona a dezvăluit în premieră că după Roland Garros a lucrat și cu un psiholog, lucru pe care până în acest an îl respingea sistematic. ”Nu vreau să spun cine este, dar ea știe că despre ea e vorba. Este vorba de psihologul meu, care a avut o mare importanță după eșecul de la Roland Garros. De asemenea, am lucrat cu un bărbat din România, care m-a ajutat după acea perioadă. Vreau să le mulțumesc, pentru că ei mi-au arătat ce trebuie să îmbunătățesc și ce trebuie să schimb pentru a fi mai bună pe teren. Ceea ce am și făcut, iar ei sunt autorii”, a spus Simona. Ea a recunoscut, de altfel, că succesele din acest an se datorează în special puterii mentale pe care a dobândit-o: ”Puterea mentală este cea care m-a adus în acest an unde sunt acum. Jocul l-am avut mereu. Am fost aproape de multe ori, prima dată în 2014, la Singapore. Dar partea mentală nu a fost niciodată atât de aproape. Anul acesta este, cu siguranță, cel mai bun pe care l-am avut pe teren. Atitudinea este schimbată și sunt foarte fericită cu ea. Nu mă mai rușinez, ca înainte”, a mai spus Simona, dând și câteva exemple: ”Am fost rușinată după Miami, dar și după câteva meciuri din trecut. Pentru că nu puteam să-mi controlez nervii, nu puteam să mă controlez. Vorbeam prea urât cu mine. Nu merit asta, pentru că muncesc foarte mult și trebuie să mă apreciez mai mult pe mine”, a povestit românca.

Așa cum era de așteptat, Halep a fost întrebată cum se simte ca prima româncă ajunsă pe cea mai înaltă poziție din lume. Ea a răspuns cu foarte multă modestie: „Este extraordinar. Știu că Virginia Ruzici a câștigat un Grand Slam, dar eu sunt primul lider mondial din țară din WTA. Ilie Năstase mi-a trimis un mesaj că este foarte mândru de mine. Amândoi am scris istorie în România și cu siguranță pentru mine înseamnă foarte mult”, a declarat Halep, care a recunoscut că va începe petrecerea abia după revenirea acasă, căci mai are de jucat o finală, cea de la Beijing.

Simona a fost întrebată și care este cea mai importantă lecție pe care a primit-o în acest sezon. Desigur, ea a menționat incidentul de la Miami: ”Cea mai mare lecție pe care am primit-o în carieră a fost despărțirea de Darren după Miami. A fost un șoc pentru mine. În ziua aceea am zis: bine, am făcut ceva rău și trebuie să accept asta și să muncesc pentru a schimba ceva astfel încât să-l aduc înapoi în echipă, pentru că el m-a ajutat foarte mult și încă mă ajută. Aceasta a fost cea mai importantă lecție, nu doar în tenis, dar și în viață”, a spus Simona. Ea a dezvăluit că a vorbit cu Cahill imediat după succesul de la Beijing. ”L-am sunat după ce am făcut duș, deoarece aveam nevoie să scap de toate emoțiile mai întâi. Este foarte fericit. Sunt al treilea număr 1 pe care îl antrenează, dar prima fată. A spus că l-a avut pe cel mai tânăr lider mondial (Lleyon Hewitt), pe cel mai în vârstă (Andre Agassi) și acum pe mijlociul număr 1, adică pe mine. Era foarte fericit și începuse deja petrecerea alături de familie. Sunt tristă că nu este aici, dar este OK, vom celebra împreună în Singapore”, a încheiat Simona Halep.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net