Simona Halep a împlinit vârsta de 27 de ani

Ultima actualizare:

    Simona Halep e numărul 1 mondial
Simona Halep e numărul 1 mondial

Ziua de 27 septembrie este una de sărbătoare pentru sportul românesc. Este ziua de naștere a liderului clasamentului WTA, Simona Halep, care împlinește vârsta de 27 de ani.

Născută la Constanța, într-o familie de aromâni, Simona Halep a copilărit în Piața Chiliei. Joacă tenis cam de când se știe. La început, a fost o joacă, pentru că mergea la antrenamente cu fratele său mai mare, Nicolae. Avea doar patru ani când, din joacă, a pus mâna pe rachetă și nu i-a mai dat drumul. Am vrut ca măcar băiatul meu să urmeze sportul. Eu am fost fotbalist la Săgeata Stejarul. Eram atacant. Locuiam la ţară şi părinţii mei nu au avut posibilitatea să mă sprijine“, îşi amintea tatăl sportivei noastre, Stere. Numai că pasiunea pentru sport a sărit unde se aștepta mai puțin, la Simona. O fire băiețoasă, ea nu dormea cu păpușile în pat, ci cu mingea. Iar când era afară și nu juca tenis, juca fotbal cu copiii, fiind campioana străzii.

Cu tenisul, povestea de iubire a început pe la patru ani, când a fost descoperită de primul ei antrenor, Ioan Stan. „Avea ţinută de sportivă de mică. Am văzut-o şi le-am spus părinţilor: «O iau la tenis». Mi-a plăcut mult. Avea o motricitate extraordinară. La cinci ani, alerga precum o sportivă, deşi era cât racheta de mică. Promitea mult”, povestea el acum câțiva ani. Și ochiul său nu s-a înșelat, peste timp micuța jucătoare tunsă băiețește devenind cea mai bună din lume.

Simona Halep, cu trofeul cucerit la Roland Garros 2018
Simona Halep, cu trofeul cucerit la Roland Garros 2018

Ziua de naștere a Simonei Halep – a împlinit vârsta de 27 de ani

Celemai multe aniversări au prins-o pe Simona Halep în turnee, în ultimii ani în China, acolo unde pe 27 septembrie este fie turneul de la Wuhan, fie cel de la Beijing. Numai că toate astea ar fi rămas doar în stadiul de vis dacă nu ar fi existat sacrificial făcut de părinți, sau ajutorul primit de la un om de afaceri din Constanța. Părinţii ei, mama casnică şi tatăl inginer zootehnist, au reuşit cu greu să o susţină pe Simona şi au fost nevoiţi să facă împrumuturi în bănci pentru a-şi ajuta fiica să meargă mai departe. “Am avut familia alături, familie care m-a susţinut 100% şi necondiţionat. Au pus tot, mi-au oferit tot ca să ajung acolo unde-mi doream. Este, într-adevăr, o perioadă când te-ntrebi: te duci mai departe? Este un risc foarte mare, trebuie să ai o nebunie, cum a avut-o tatăl meu, pentru că e o nebunie să investeşti tot şi să nu ştii sigur că va ieşi copilul tău jucător de tenis sau de orice alt sport. A fost o nebunie-n familia mea, a fost o dorinţă enormă pentru a mă realiza eu ca sportiv. Îmi plăcea tenisul mult. Am avut noroc că la 16 ani am avut sponsor de la Constanţa, domnul Corneliu Idu, care m-a ajutat doi ani cu tot, mi-a plătit tot. M-a ajutat mult la momentul acela. Este foarte greu, sunt costuri foarte mari, îţi trebuie o situaţie financiară destul de bună ca să poţi să faci tenis, e un sport scump. Dar cu multă încredere şi puţină nebunie, cum am mai spus, se poate şi din situaţii mai puţin bune financiar să ajungi sus”, a dezvăluit Simona Halep, acum câțiva ani pentru Adevărul. Ea a spus că părinţii n-au pus presiune pe ea. “N-au pus niciodată presiune pe mine şi nimic n-a fost cu presiune făcut în ceea ce am făcut noi împreună. Tatăl meu chiar mă certa când aveam emoţii înaintea sau timpul meciului. Eram o fire foarte emotivă şi chiar uneori plângeam că trebuie să intru la meci, mi-era ruşine”, a mai spus ea.

Simona Halep are 18 titluri WTA

Pentru Simona Halep, cariera profesionistă a început destul de dificil. Multe eliminări premature, multe înfrângeri în meciuri pe care le avea în mână. Astfel, primul titlu WTA a venit abia în 2013, la 5 ani de la marele ei succes de la junioare, când câștigase titlul la Roland Garros, dar și după trei finale pierdute în WTA. Numai că, odată câștigat titlul de la Nurnberg, în 2013, poarta succesului s-a deschis pentru jucătoarea noastră. A cucerit în total 18 titluri WTA după 33 de finale disputate.

Iată titlurile de simplu ale Simonei Halep: Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate în 2013.

Cele 15 finale de simplu pierdute de Wimona Halep: Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Simona Halep, cu trofeul cucerit la Montreal
Simona Halep, cu trofeul cucerit la Montreal

Simona Halep, campioană la Roland Garros și la junioare și la senioare

Indiferent de câte titluri a cucerit de-a lungul carierei, pentru Simona Halep, cel mai important trofeu este cel obținut în 2018, la Roland Garros. Exact la 10 ani de la succesul de la junioare. Povestea de dragoste dintre Simona Halep și zgura pariziană a început într-o perioadă în care atenția tuturor iubitorilor sportului era îndreptată spre Campionatul European de fotbal, acolo unde România lui Chivu și Mutu a încercat degeaba marea cu degetul. În timp ce ai noștri ratau calificarea din grupe, la Paris, o fetiță de doar 1,68 m, disputa o finală istorică în concursul juniarelor de la Roland Garros. Istorică deoarece pentru trofeu se luptau în premieră două jucătoare din România: Simona Halep și Elena Bogdan. Câștig de cauză a avut Simona, care s-a impus cu 6-4, 6-7, 6-2, anunțându-se drept o viitoare mare campioană.

Fix zece ani mai târziu, pe aceeași zgură de la Roland Garros, Simona Halep avea să-și vadă visul cu ochii: a cucerit primul Grand Slam la senioare. Și a făcut-o după o finală fantastică, în care s-a impus cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, împlinind visul unui întreg popor.

Simona Halep cu trofeul cucerit la unul dintre primele turnee câștigate în copilărie
Simona Halep cu trofeul cucerit la unul dintre primele turnee câștigate în copilărie

Simona Halep este în zodia Balanței

Născută în Zodia Balanței, Simona Halep demonstrează și în joc calitățile acestui semn zodiacal. Este echilibrată în momentele cheie, nu ia decizii pripite și uneori se interiorizează atât cât trebuie pentru a putea depăși momentele dificile, care în tenis pot apărea la orice punct.

Simona Halep și operația de micșorare a sânilor

Simona Halep a împlinit vârsta de 27 de ani și este cel mai cunoscut sportiv român al ultimilor 30 de ani și datorită unui gest criticat de fani la vremea respectivă. Imediat ce a împlinit 18 ani, Simona a decis să facă o operație de micșorare a sânilor. ”Voi face o operaţie pentru a-mi micşora sânii. Mă încurcă la viteza de reacţie, nu pot pleca foarte bine, deoarece mă trag în jos”, declara jucătoarea la acea vreme. Și trecerea timpului i-a dat dreptate, pentru că a devenit cea mai bună tenismenă a lumii.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net