Simona Halep, după înfrângerea cu Muguruza: ”Acum sufăr, dar viața merge înainte”

Ultima actualizare:

    Simona Halep la Australian Open 2020FOTO: Guliver/ Gettyimages
Simona Halep la Australian Open 2020FOTO: Guliver/ Gettyimages

Simona Halep a venit cu sulfetul încărcat de durere la conferința de presă de după meciul pierdut cu Garbine Muguruza în semifinalele Australian Open 2020. Ea a făcut față cu stoicism și demnitate întrebărilor jurnaliștilor din întreaga lume și a încercat să explice cauzele eșecului.

Învinsă în semifinala de la Australian Open de Garbine Muguruza, scor 7-6, 7-5, Simona Halep a declarat la conferința de presă că temperatura ridicată a fost unul dintre factorii eșecului. ”A fost foarte, foarte cald azi şi am simţit. M-a omorât după primul set şi în finalul setului secund, soarele a fost puternic şi nu mi-a plăcut să joc pe vremea asta. Nivelul de energie a scăzut, am simţit asta în picioare, nu am fost obişnuită, în ultimele două săptămâni nu a fost aşa de multă căldură. E dificil când nu ai zile la rând cu căldură, îţi pierzi simţurile, este greu să te adaptezi, vorbesc de mine însămi. Mi-ar fi plăcut să se închidă acoperişul, dar regulile sunt reguli şi trebuie să le accept”, a declarat Halep.

Simona Halep, după înfrângerea cu Muguruza: ”Să pierd așa este mai dureros”

Totuși, ca o mare campioană, ea nu a dat vina doar pe căldură, ci și pe propriul joc. De fapt pe acele câteva momente de indecizie care au făcut-o să piardă primul set și poate chiar pe cel de-al doilea. ”Să pierd aşa este mai dureros, cu sigranţă. Sufăr acum, trebui să admit, dar viaţa merge înainte. Poate ar fi trebuit să fiu un pic mai curajoasă la punctele care erau importante, nu am făcut asta şi poate că am fost un pic prea defensivă la acele mingi şi nu am putut domina punctele. Ea a servit foarte bine în momentele importante, returul meu nu a fost extraordinar azi. Cred că a fost un meci bun al amândurora, dar ea a fost mai puternică la final, la momentele importante a jucat cu mai mult curaj. Cred că am avut multe şanse să câştig acest meci, dar nu s-a întâmplat, iar asta înseamnă că a ea a fost mai bună azi. Voi analiza acest meci după ce mă voi calma, voi vedea ce am făcut greşit, ce am de făcut mai bine. Este un turneu bun, e o semifinală, nu vreau să fac o dramă, dar doare. Este greu să joc împotriva ei, pentru că nu îşi dă ritm, poate rata câteva mingi la rând şi apoi poate da lovituri incredibile”, a mai spus Simona Halep după eșecul cu Muguruza.

Simona Halep, după înfrângerea cu Muguruza: ”Voi învăța din acest meci”

Totuși, românca spune că va învăța din greșelile făcute în acest meci și că va reveni mai puternică în turneele următoare. ”În acele momente în care aveam mingi de set nu am avut mintea limpede să fac ceea ce trebuia să fac, dar voi învăţa din acest meci şi sigur data viitoare când voi avea minge de set o voi fructifica. Cred că Muguruza poate câştiga turneul. Dacă ar putea juca în fiecare zi aşa, ar fi cu siguranţă numărul 1. Este însă greu asta, constanţa în circuit este cea mai importantă şi cel mai greu de realizat. Este o mare campioană, ştiu cum să câştige grand slam-uri, titluri. Toată lumea a avut perioade dificile, iar ea a avut înainte. Nu a fost o presiune că Barty a pierdut înainte, eu nu am putut câştiga azi. Nu l-am întrenat pe Darren de banii pentru incendii, dar cred că azi am contribuit cu mult. Îl las un pic să se liniştească şi apoi îl întreb cât am de dat”, a mai spus Halep, în conferinţa de presă de după meciul cu Muguruza.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net