De ce a purtat Serena Williams un costum negru la Roland Garros 2018

Ultima actualizare:

    Serena WIlliams a revenit la Roland Garros, primul Grand Slam după ce a născutfoto: Getty Images
Serena WIlliams a revenit la Roland Garros, primul Grand Slam după ce a născutfoto: Getty Images

Serena Williams (36 de ani) a revenit cu o victorie la Roland Garros, primul turneu de Grand Slam pentru jucătoarea de tenis după ce a devenit mamă. Serena a purtat un echipament neobișnuit, cu intenția de a le transmite un mesaj de susținere tuturor femeilor care luptă cu kilogramele în plus după naștere.

După mai multe luni de incertitudine, în care Serena Williams a fost criticată, direct sau prin ricoșeu, pentru forma fizică în care se află, marea jucătoare de tenis a revenit pe scena unui turneu de Grand Slam. Nu a fost Australian Open, așa cum și-a propus înainte de a o aduce pe lume pe micuța Alexis, în septembrie 2017, ci Roland Garros, însă revenirea a fost spectaculoasă din toate punctele de vedere.

Serena a debutat cu o victorie în două seturi în fața Kristynei Pliskova, jucătoare aflată în acest moment pe locul 70 în clasamentul WTA. Purtând un echipament atipic, inspirat de  eroina de benzi desenate Catwoman (Femeia pisică), marea jucătoare de tenis le-a dat peste nas tuturor celor care au făcut comentarii răutăcioase legate de felul în care arată.


    Serena Williams, într-un echipament care va face, probabil, istorie, la Roland Garros 2018foto: Getty Images
Serena Williams, într-un echipament care va face, probabil, istorie, la Roland Garros 2018foto: Getty Images

Printre cei mai vocali critici ai tenismenei, Ion Țiriac a declarat, înaintea turneului de la Madrid, că în acest moment tenisul feminin duce lipsă de personalități puternice. ”Cu tot respectul, dar Serena Williams are 36 de ani şi 90 de kilograme! Aş vrea să văd altceva, aş vrea să mai văd o jucătoare precum Steffi Graf”, a declarat Țiriac pentru publicația germană Bild.

Cel mai bun răspuns al Serenei a venit marți, după meciul cu Pliskova. Jucătoarea a postat pe contul personal de Instagram un mesaj impresionant, alături de o fotografie în care apare în costumul de Catwoman. ”Cine mai vrea un costum de pisică? Pentru toate mamele din lume care se recuperează greu după naștere – vă rog! Dacă eu pot, puteți și voi. Vă iubesc!”

Serena Williams are 23 de titluri de Grand Slam

Fostul lider mondial a câștigat 23 de Grand Slam-uri câștigate până acum (7 Australian Open, 3 Roland Garros, 7 Wimbledon și 6 US Open) şi se află pe locul 2 în ierarhia tuturor timpurilor. A depășit-o pe Steffi Graf (22), dar se află cu unul în urma lui Margaret Court (24).

Serena Williams se află momentan pe locul 449 în clasamentul WTA, după ce a revenit, la începutul acestui an, după mai mult de un an de absenţă cauzată de naşterea primului său copil.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net