Naomi Osaka e vedetă acum, dar uite cum arată sora ei, cu care face echipă la dublu

Ultima actualizare:
Naomi Osaka, alături de sora ei, Mari, cu care joacă în proba de dublu
Naomi Osaka, alături de sora ei, Mari, cu care joacă în proba de dublu

Naomi Osaka este noua vedetă din tenisul feminin, după victoria împotriva Serenei Williams de la US Open. Tânăra japonezo-haitiană de numai 20 de ani a impresionat pe toată lumea cu modestia și stăpânirea de sine dintr-o finală foarte tensionată, care a făcut multe valuri. Puțini știu însă că Naomi are o soră, și ea jucătoare de tenis, cu care face echipă în proba de dublu.

În vreme ce Naomi Osaka era asaltată de jurnaliștii din toată lumea și semna contracte de imagine pe bandă rulantă, sora ei mai mare cu doi ani era eliminată în calificările turneului de la Tokyo. Mari Osaka a intrat în circuitul profesionist de tenis în 2014, la un an după sora ei. Dacă Naomi și-a făcut deja un nume, după victoriile de anul acesta de la Indian Wells și US Open, Mari își caută încă drumul și se află pe locul 344 în clasamentul WTA.

Naomi și Mari Osaka, urmașele surorilor Williams?

Specialiștii le văd însă pe cele două surori drept urmașele celebrelor Venus și Serena Williams. șanse ca aceste previziuni să se adeverească sunt destul de mari. Între Naomi și Mari sunt doi ani diferență, la fel ca în cazul Serenei și al lui Venus. Amândouă joacă și la simplu și la dublu și au o activitate susținută pe rețelele de socializare. Mai mult, cele două le-au avut ca model pe surorile Williams din momentul în care au început să joace tenis.

Serena și Venus Williams domină lumea tenisului feminin de 20 de ani
Serena și Venus Williams domină lumea tenisului feminin de 20 de ani

Naomi este deja o jucătoare consacrată, cu un titlul de Grand Slam și un titlu de Premier mandatory în palmares, având toate șansele să-i calce pe urme idolului ei, Serena, împotriva căreia are un procentaj de reușită de 100%, învingând-o în cele două întâlniri directe, la Miami și în finala de la US Open. Naomi ocupă în prezent poziția a 7-a în clasamentul WTA, clasament dominat de Simona Halep cu 8.061 de puncte.


    Serena și Venus Williams domină lumea tenisului feminin de 20 de anifoto: Getty Images
Serena și Venus Williams domină lumea tenisului feminin de 20 de anifoto: Getty Images

Din păcate, șansele ca surorile Osaka să joace una împotriva celeilalte săptămâna viitoare la Tokyo au fost anulate de eliminarea lui Mari încă din faza calificărilor.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net