Nadia Comăneci în cotidianul ”l'Equipe”: ”Românii vor să fie ca Simona”

nadia-comaneci.jpg

Nadia Comăneci
foto: Getty

Două pagini i-a dedicat ”l'Equipe” Simonei Halep și triumfului ei la Wimbledon. Iar pe una dintre ele campioana este descrisă de către Nadia Comăneci, cea declarată de publicația franceză în 1999 ”Sportiva secolului XX”. Într-un interviu publicat sub semnătura lui Celine Nony, Nadia povestește cum și când a cunoscut-o pe jucătoarea de tenis din Constanța și spune că acum mulți români o au ca model.

Presa din întreaga lume, aceea tipărită, i-a dedicat pagini întregi Simonei Halep și victoriei sale categorice (6-2, 6-2) din finala ediției 2019 a turneului de la Wimbledon, cu Serena Williams. După ce sublinia sâmbătă că românca a împiedicat-o pe americancă să obțină titlul de mare șlem cu numărul 24 și să o egaleze astfel pe Margaret Court, în ediția de astăzi a publicației din Hexagon este publicat un interviu cu Nadia Comăneci. ”Zâna de la Montreal” și-a amintit că a cunoscut-o pe Simona Halep în 2008, la București, după ce ea câștigase turneul junioarelor de la Roland Garros. ”Era foarte timidă, dar și amuzantă, cum e și acum”, a spus Nadia, care a recunoscut că apoi a început să-i urmărească rezultatele, asistând la meciurile ei, mai ales în SUA, la US Open și Indian Wells.    

halep-simona-lequipe-wimbledon-2019.jpg

Cotidianul francez ”lEquipe” a dedicat două pagini victoriei Simonei Halep la Wimbledon 2019
Cotidianul francez ”lEquipe” a dedicat două pagini victoriei Simonei Halep la Wimbledon 2019

Prima gimnastă din istorie care a obținut o notă de 10 în concursul olimpic a mărturisit că ea și Simona sunt legate de o strânsă prietenie. Și că acum Halep nu mai are atâta nevoie ca Nadia să fie prezentă la fiecare meci. ”Toată România e acum în spatele ei. La început, nu era așa. Avea nevoie să simtă în jurul ei persoane de încredere, pentru a fi puternică în momentele decisive ale unui meci și în etapele mai complicate ale carierei. Îți face bine să vezi fețe cunoscute. Asta poate face diferența între o zi frumoasă și una urâtă”.
Nadia a spus, totodacă, că ea și Simona nu vorbesc despre tenis. ”Nu-mi permit să-i dau sfaturi tactice. Nu am pregătirea necesară. Ea are un antrenor pentru asta. Vorbim despre tot felul de lucruri, chestii de femei. Și ne place să mergem împreună la cumpărături”.
Nadia a subliniat faptul că românii o iubesc pe Simona Halep și că mulți o au ca model. Ea și-a amintit că în 1976, după succesul de la JO Montreal, a fost așteptată la Otopeni de 10.000 de oameni. Și că și Simona, anul trecut, după ce a câștigat la Roland Garros, de data aceasta la senioare, a fost ovaționată de 10-15.000 de oameni pe Arena Națională din București. ”E o formă necondiționată a poporului român de a-și arăta dragostea pentru unul de-ai săi. Indiferent de perioadă. Poporul român nu are prea multe motive pentru a se bucura, pentru a-și arăta mândria, dar sportul are efectul acesta. (...) În prezent, românii vor toți să fie Simona. Mulți copii vor să joace tenis, iar țara trebuie să poată răspunde acestei cereri și să construiască terenuri. E un trambulină fantastică. (...) Simona demonstrează că nu mai e nevoie să pleci din țară pentru a reuși!”. 
După ce a amintit de implicarea Simonei Halep în tot felul de campanii și acțiuni caritabile, Nadia a destăinuit că a avut ocazia de a testa calitățile acrobatice ale campioanei de la Wimbledon. ”Cu viteza ei, cred că ar fi fost o foarte bună acrobată. Am avut ocazia să o testez un pic. Dar n-am mers mai departe, s-o învăț exerciții. E o jucătoare profesionistă de tenis. Nu aș vrea să se accidenteze astfel”.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1