Mizele Simonei Halep la Melbourne. Australian Open începe luni

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

Aflată pentru a 10-a oară pe tabloul principal la Melbourne, Simona Halep va debuta marți dimineață la primul Grand Slam al anului. Tenismena noastră nu e lipsită de presiune, având mai multe motive pentru care să-și dorească un parcurs cât mai lung.

Din 2010 încoace, Simona n-a lipsit niciodată de la Australian Open, chiar dacă la prima participare a fost eliminată în calificări. De-atunci, constănțeanca a bifat două „sferturi” la Antipozi (2014 și 2015), dar și finala pierdută în 2018 împotriva danezei Wozniacki. A fost un meci dramatic pe care Halep nu-l va putea uita curând, poate doar în cazul în care va izbuti în cele din urmă să pună mâna pe râvnitul trofeu. Având în palmares victoriile de la Roland-Garros (2018) și Wimbledon (2019), Simona Halep n-are cum să nu-și dorească enorm completarea colecției de Grand Slam-uri cu Australian Open. „Vreau să câștig aici, am prins gustul. E Happy Slam, așa e numit. Prima mea semifinală la junioare aici a fost”, a recunoscut românca în urmă cu câteva zile.

Un alt aspect psihologic care va cântări destul de mult e legat de reluarea colaborării cu Darren Cahill. Antrenorul australian a spus mereu că ar vrea s-o vadă pe Simona câștigând la el acasă, astfel că tenismena noastră se simte datoare să-i ofere această bucurie. „În primul rând aș vrea să câștig pentru el, că e australian, e și familia lui acolo”, a mărturisit românca.

O altă miză pentru Simona Halep la Australian Open este păstrarea poziției pe podiumul clasamentului WTA. Aflată acum pe locul 4, ea va urca în ierarhia virtuală pe 3, deoarece japoneza Osaka va pierde cele mai multe puncte, fiind învingătoarea din 2019. În comparație, Halep are de apărat doar 240 de puncte și, cel mai probabil, va duce o luptă de la distanță cu Karolina Pliskova pentru locul 2 WTA la finalul Australian Open, australianca Barty fiind deocamdată de neatins în frunte. În fine, pentru că tenisul de performanță înseamnă și foarte mulți bani, Simona Halep are în față posibilitatea de a urca pe locul 4 al câștigurilor all-time. Pentru aceasta, are nevoie de o performanță mai bună decât a danezei Wozniacki, care oricum și-a anunțat retragerea din tenis după AO. Cu 35,1 milioane de dolari acumulați din tenis, Halep o va depăși cu siguranță pe Wozniacki (35,2) în viitorul apropiat și va intra într-un „careu de ași” în care se mai află surorile Williams și Maria Șarapova.

Simona Halep o va întâlni în primul tur la Australian Open pe americanca Jennifer Brady (locul 49 WTA), la o oră care va fi anunțată astăzi de organizatori. La prima vedere e un meci care n-ar trebui să-i pună mari probleme Simonei, însă jucătoarea noastră trebuie să fie extrem de atentă. Asta pentru că Jennifer Brady e una dintre tenismenele în formă la început de 2020, ea reușind la turneul de la Brisbane să le învingă pe Maria Șarapova și pe lidera mondială Ashleigh Barty.

Programul româncelor în primul tur

Luni

Sorana Cîrstea – Barbora Strycova (Cehia)

Marți

Simona Halep – Jennifer Brady (SUA)

Irina Begu – Kiki Bertens (Olanda)

Monica Niculescu – Alize Cornet (Franța)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net