Marius Copil și-a salvat locul în Top 100 ATP

marius_copil_ramane_in_top_100_atp.jpg

Marius Copil si-a asigurat ramanerea in Top 100 ATP dupa calificarea in turul 2 la Basel
Marius Copil si-a asigurat ramanerea in Top 100 ATP dupa calificarea in turul 2 la Basel
FOTO: EPA

Marius Copil a reușit să obțină prima victorie pe tabloul principal al unui turneu ATP din ultimele două luni, rezultat cu care și-a asigurat locul în Top 100 până la finalul sezonului.

În primul tur al turneului ATP de la Basel, dotat cu premii în valoare de două milioane de euro, Marius Copil s-a impus cu scorul de 6-2, 7-6 în fața americanului Ryan Harrison. A fost a treia victorie consecutivă pentru Marius, care a trecut în zilele precedente de două tururi de calificări. Cu acest succes și cu cele 45 de puncte asigurate, românul va urca cel puțin până pe locul 88 în clasamentul mondial de lunea viitoare. Dacă nu ar fi reușit această performanță, el ar fi căzut pe poziția 108. Următorul adversar al lui Marius Copil va fi croatul

Marin Cilic, favorit numărul 3 şi locul 6 mondial. Va fi a treia întâlnire din acest an dintre cei doi, precedentele două fiind câștigate de fostul campion de la US Open. Al doilea român în clasamentul mondial este Dragoș Dima, care va ocupa de luni poziția 282 în lume.

Marius nu e singurul român care a rămas în cursă la Basel. Pe tabloul de dublu, Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, favoriți 3 ai întrecerii, s-au calificat în sferturile de finală după ce au trecut cu scorul de 6-3, 6-4 de cuplul olandez Robin Haase/ Matwe Middelkoop.

Loading...