Interdicție vestimentară pentru Serena Williams la Roland Garros

Ultima actualizare:

    Serena Williams a uimit prin ținuta de joc folosită în iunie trecut, la ParisFoto: Guliver / GettyImages
Serena Williams a uimit prin ținuta de joc folosită în iunie trecut, la ParisFoto: Guliver / GettyImages

Francezii ar putea să nu-i mai permită jucătoarei americane Serena Williams să apară în combinezon la Roland Garros

Serena Williams nu s-a declarat îngrijorată de toată polemica iscată în jurul ținutei de joc în care a evoluat la Paris, în iunie trecut. Câteva cuvinte rostite de Bernard Giudicelli, președintele Federației Franceze de Tenis, într-un interviu acordat pentru revista ”Tennis Magazine”, a stârnit o furtună peste Ocean. ”Cred că s-a mers prea departe. Această ținută nu va mai fi acceptată. Trebuie respectat jocul și locul”, a spus oficialul referindu-se strict la combinezonul în care Serena Williams a evoluat la ultima ediție a turneului de la Roland Garros.   Declarația a fost întoarsă pe toate fețele în presa americană, unii vorbind chiar despre rasism, iar fostul lider mondial a calmat spiritele la conferința de presă de dinaintea debutului la US Open: ”Nu este nimic grav. Sunt sigură că se va ajunge la un acord”, a spus Serena, care a amintit că are relații foarte bune cu organizatorii turneului de la Paris, subliniind că echipa ei este franceză în totalitate, ca de altfel și antrenorul Patrick Mouratoglou. 

Îi ameliorează circulația sângelui

Serena a explicat că acel combinezon negru inspirat din filmul ”Black Panther” este, înainte de toate, un dispozitiv medical care o ajută să atenueze problemele de circulație a sângelui cu care s-a confruntat după ce a născut. ”Cred că organizatorii turneelor de Mare Șlem au dreptul să facă ce vor, însă dacă anumite lucruri sunt din rațiuni medicale nu văd de ce nu ar fi ok”.  Disputa a stârnit atâtea pasiuni încât unii fani ai jucătoarei americane au îndemnat la boicotarea ediției viitoare a turneului de la Roland Garros! De partea Serenei s-au declarat foști jucători, iar producătorul ținutei a lansat un slogan pe rețelele de socializare: ”Se poate retrage costumul unei super-eroine, însă nu i se pot retrage super-puterile ei!”. 

A sărit coarda în ziua rezervată copiilor

Serena Williams a participat pe arena ”Arthur Ashe” la o serie de acțiuni în cadrul ”Kids Day”. Campioana nu s-a sfiit să sară coarda alături de micuți. Serena va evolua astăzi (noaptea ce urmează în România), pe același teren, în compania polonezei Magda Linette (60 WTA). În jurul orei 18.00, pe arena ”Louis Armstrong” va evolua și Simona Halep, în compania lui Kaia Kanepi (Estonia / 44 WTA).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net