Halep, criză de nervi! Cahil: "Ce ceri tu, exact, ce vrei?"

Ultima actualizare:

    Simona Halep e cea mai valoroasă reprezentantă a noastrăfoto: gettyimages
Simona Halep e cea mai valoroasă reprezentantă a noastrăfoto: gettyimages

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă cu 3-6, 7-6 (7), 6-2, de jucătoarea britanică Johanna Konta, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Miami Open. Românca s-a certat cu anrenorul său, Darren Cahill, enervată că jocul ei are de suferit. Cei de la Digi Sport au prezentat dialogul avut de cei doi în pauzele meciului.

"Nu mai da din cap când greşesc! Nu îmi face bine", a spus Halep în primul time out, iar Cahil a răspuns sec: "Hai să ne concentrăm pe lucrurile care contează".

Totuşi, în a doua pauză dorită de Simona, discuţia a "exlodat":

Cahil: "E totul în regulă? Resetează totul, nicio problemă. Resetează-te, haide, pune-ți ordine în gânduri.

Halep: "Uneori, ceri prea mult. Ăsta e caracterul meu. Sunt atât de moartă (I'm so dead). Am un joc ridicol.

- Deci, cum rezolvăm asta?

- Nicio șansă.

- Bun, adună-te...

- Am făcut două duble greșeli, două duble greșeli în tiebreak și am ratat toate mingile. Servește puternic, are un forehand puternic.

- Eliberează-te, mai ai două minute să dai frâu liber frustrărilor.

- Ceri prea mult și eu cer doar...- Ce? Tu ce ceri? Ce ceri tu, exact, ce vrei?

Halep nu a răspuns.

Discuţia a continuat pe un ton mai calm:

- Iată, avem o scurtă conversație, e prima noastră conversație în acest meci. Vreau să-ți spun acum, în mod personal: ești la egalitate de seturi cu o jucătoare foarte bună și în majoritatea timpului ai stat foarte bine în acest meci. Poți să fii dură cu tine, eu nu voi fi.

- Mă complic tot timpul.

- Atunci, Simo, ai șansa de a face diferența, asta e tot ce pot spune. Ai mai fost în poziția asta de multe alte ori și de cele mai multe ori ai pierdut, cu atitudinea asta. Acum ai șansa de a schimba lucrurile. Depinde de tine, tu decizi ce vrei să faci cu tine: poți să urmezi calea asta și e în regulă, sau poți să iei o gură mare de aer, să îți pui prosopul pe cap și să încerci să îmbunătățești puțin situația. E atât de simplu. Ține de tine, e ceva ce vine din interior. Așa că nu e nicio problemă în a te elibera, atât timp cât ești pregătită să faci diferența. Dacă te bate jucând un tenis extraordinar, nicio problemă! Îi strângi mâna și îi spui: 'Bravo!'

- Crezi că pot să câștig acest meci?

- Absolut! Cred că poți să câștigi acest meci.

- Dacă nu am câștigat al doilea set, în care am avut atâtea șanse...

- Nu ai făcut totul greșit. Bine, au fost vreo două duble greșeli, ea a avut câteva lovituri extraordinare, a fost curajoasă la punctele mari. De aceea vreau să fii curajoasă! Fii curajoasă în momentele mari. Ai servit de câteva ori fals cu al doilea serviciu, dar nu e nicio problemă în a fi curajoasă.

- În unele momente am fost curajoasă.

- Nu o să mă cert cu tine pe tema asta, ok? Trebuie să îți demonstrezi ție, nu mie. Nu eu sunt cel care poate răspunde acestor întrebări, ci doar tu poți și ai șansa de a îndrepta asta. Ești o atletă mai bună decât ea, trebuie să transformi meciul într-o întrecere atletică. Mișc-o de pe loc, fă un pas înainte! Nu lovi mingea pe mijlocul terenului și asigură-te că nu alergi doar tu. Fii atletă! La naiba, o să mă duc eu acolo și o să alerg, dacă tu nu o faci. Fă-o să se miște de fiecare dată. De fiecare dată când ai șansa de a deschide terenul, profită de ea! Bine, poți să faci câteva greșeli, nu e nicio problemă. Joacă după regulile tale și fă din acest meci un concurs atletic. Și păstrează-ți concentrarea. Pune-ți prosopul pe cap, concentrează-te la ce ai de făcut și hai, să facem un meci mare în acest ultim set. E timpul pentru o schimbare. Suntem 100% gata, e primul turneu unde esti la capacitate fizică maximă. Hai, vreau să văd un mic zâmbet (Halep nu a făcut acest gest)".

Înscrie-te în StarManager, fă-ți echipă și antrenează stelele fotbalului european din Liga Campionilor. Poți câștiga premii de etapă sau unul din marile premii puse în joc la finalul competiției!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net