Cu cine vor juca Simona Halep și Sorana Cîrstea la turneul de la Madrid

Ultima actualizare:

    Simona Halep a cucerit de două ori titlul la MadridFOTO: EPA
Simona Halep a cucerit de două ori titlul la MadridFOTO: EPA

Simona Halep și Sorana Cîrstea, cele două românce care vor fi prezente pe tabloul principal de la Madrid, și-au aflat adversarele din primul tur.

Favorită trei a competiției pe care a câștigat-o de două ori până acum, Halep va juca în primul meci contra unei spaniole: Sara Sorribes Tormo. Aceasta este clasată pe locul 46 în clasamentului mondial și a fost învinsă de româncă în singurul meci disputat până acum, anul trecut, în primul tur la Roland Garros. În turul secund, Simona ar urma să joace contra învingătoare meciului dintre poloneza Magda Linette și chinezoaica Saisai Zheng. Dacă se va respecta calculul hârtiei, prima confruntare grea pentru româncă va fi în sferturile de finală, unde ar putea da chiar de Arina Sabalenka, nimeni alta decât cea care a învins-o în semifinalele de la Stuttgart, săptămâna trecută.

Campioană la Istanbul, duminică, Sorana Cîrstea a ajuns pe tabloul principal grație unui wild-card acordat de organizatorii turneului patronat de Ion Țiriac. Situată pe locul 58 în lume, ea va juca în primul tur împotriva americancei Jessica Pegula, ocupanta poziției 33. Va fi a treia întâlnire directă dintre cele două, scorul fiind egal, 1-1. Numai că ultimul meci a avut loc acum 6 ani, deci statistica nu mai este relevantă. Dacă va reuși să treacă de americancă, Sorana va juca în turul secund cu învingătoarea meciului dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova și belarusa Victoria Azarenka.

Marți, în calificările turneului spaniol, Ana Bogdan a învins-o cu scorul de 7-6, 7-5 pe Katerina Siniakova, din Cehia, a opta favorită a acestei faze. Pentru un loc pe tabloul principal, românca va juca împotriva învingătoarei dintre Ocean Dodin și Nao Hibino. Tot ieri, Jaqueline Cristian a fost învinsă cu 1-6, 7-6, 6-0 de taiwaneza Su-Wei Hsieh. Irina Begu a jucat aseară, după închiderea ediției.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net