Căpitanul Franței: ”România este favorită în semifinala Fed Cup”

Ultima actualizare:

    Hora bucuriei tenismenelor noastre după victoria din Cehia poate fi repetată și la RouenFoto: Facebook
Hora bucuriei tenismenelor noastre după victoria din Cehia poate fi repetată și la RouenFoto: Facebook

Semifinala de Fed Cup dintre Franța și România se apropie cu pași repezi. Dacă echipa noastră se știe de multe zile, ieri s-a lămurit și misterul din tabăra adversarelor. Căpitanul Julien Benneteau a reușit să le convingă pe cele mai importante jucătoare din acest moment să evolueze contra ”tricolorelor”.

Echipa Franței din meciul contra României, programat în zilele de 20 și 21 aprilie, la Rouen, va fi compusă din patru jucătoare de Top 70: Caroline Garcia (21 WTA), Pauline Parmentier (53), Alize Cornet (54) și Kristina Mladenovic (63). Cu toate acestea, căpitanul nejucător al formației franceze, Julien Benneteau, a declarat că echipa sa pornește cu șansa a doua. ”Ştim că ne aşteaptă o întâlnire foarte dificilă pentru că avem în faţă o jucătoare foarte, foarte puternică, o sportivă cu un palmares încredibil, Simona Halep, şi ştim că în spatele ei este un rezervor important cu jucătoare care pot evolua la simplu, la dublu. Cred că există un real entuziasm pentru FedCup din partea lor, vor să ajungă departe, în mod clar nu suntem favoriţi pe hârtie. Avem şansa de a juca în Franţa, sper că vom putea să ne bazăm pe o mare afluenţă şi pe un public numerous”, a declarat fostul număr 25 ATP.

Căpitanul nejucător al echipei României, Florin Segărceanu, le-a convocat pentru acest meci pe Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (31), Irina Begu (82), Monica Niculescu (133) şi Raluca Olaru (35 la dublu). Marea problemă a lui Segărceanu va fi să aleagă a doua jucătoare de simplu, având la dispoziție două variante. Prima ar fi să joace Irina Begu, și atunci la dublu va juca perechea Niculescu/ Olaru, iar Buzărnescu va merge în Franța doar ca spectator. Dacă va allege cu să joace la simplu cu Buzărnescu, atunci la dublu vom avea perechea Begu/ Niculescu, Raluca Olaru urmând să fie spectatoare.

Meciul de la Rouen va avea loc pe zgură, învingătoarea urmând să se califice în finală. Pentru România, ar fi o performanță istorică, niciodată până acum nemaifiind atinsă acest rezultat.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net