Avem duel românesc în turul 2 la Wimbledon: Simona Halep - Mihaela Buzărnescu

Ultima actualizare:

    Simona Halep și Mihaela Buzărnescu s-au antrenat împreună anul acestaFOTO: Instagram
Simona Halep și Mihaela Buzărnescu s-au antrenat împreună anul acestaFOTO: Instagram

Turneul de la Wimbledon a început foarte bine pentru români. Simona Halep și Mihaela Buzărnescu s-au calificat în turul secund. Din păcate, ele vor fi adversare miercuri.

Simona Halep a avut un debut cu emoții la actuala ediție a turneului de la Wimbledon. Numărul 7 mondial s-a accidentat la genunchiul stâng și la glezna aceluiași picior în finalul primului set, după ce a alunecat pe iarbă. Din fericire, și-a revenit după intervenția medicului și, mai mult decât atât, a reușit să se impună cu scorul de 6-4, 7-5 în fața belarusei Aliaksandra Sasnovich. Foarte importantă pentru parcursul de la această competiție a jucătoarei noastre este revenirea ei în setul secund, de la scorul de 2-5 pentru adversară. Constănțeanca și-a păstrat calmul, a salvat chiar și o minge de set și s-a impus ca o adevărată campioană.

În turul secund, Simona va juca împotriva Mihaelei Buzărnescu, alături de care s-a antrenat de multe ori în acest an și cu care s-a împrietenit încă de pe vremea junioratului. Micki a învins-o în faza inaugurală, cu scorul de 6-4, 6-4, pe americanca Jessica Pegula. Simona și Mihaela au fost adversare o singură dată, în 2008, atunci când Simona – campioană de junioare la Roland Garros în acel an – s-a impus cu 6-3, 6-0, în primul tur al turneului ITF de la Monteroni D'arabia.

Marți vor juca la Wimbledon celelalte patru jucătoare românce de pe tabloul principal: Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Gabriela Ruse și Ana Bogdan.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net