Ashleigh Barty a câștigat Turneul Campioanelor și cel mai mare premiu din istorie

Ultima actualizare:

    Australianca Ashleigh Barty a cucerit in premieră trofeul la Turneul CampioanelorFOTO: Guliver/ Gettyimages
Australianca Ashleigh Barty a cucerit in premieră trofeul la Turneul CampioanelorFOTO: Guliver/ Gettyimages

Pentru prima dată după mulți ani, Turneul Campioanelor a fost câștigat de liderul mondial. De data aceasta, învingătoarea a plecat acasă cu cel mai ”gras” cec din istoria tenisului: 4,4 milioane de dolari.

Australianca Ashleigh Barty a cucerit în premieră titlul la Turneul Campioanelor, după ce a învins-o, duminică, în finală, cu scorul de 6-4, 6-3, pe ucraineanca Elina Svitolina, campioana de anul trecut. Barty s-a impus după un meci care a durat o oră şi 27 de minute şi va încasa pentru performanţa ei suma de 4.420.000 de dolari, cel mai mare premiu din istoria tenisului feminin sau masculin. Dacă nu ar fi pierdut surprinzător în grupe în fața olandezei Kiki Bertens, Barty ar fi primit 4.750.000 de dolari. Cu punctele asigurate prin această victorie, Ashleigh și-a asigurat primul loc în clasamentul mondial nu doar pentru acest final de an, ci și pentru mult timp în 2020, distanța dintre ea și a doua clasată, Karolina Pliskova, fiind de aproape 2.000 de puncte.

În ceea ce o privește, Simona Halep va încheia anul pe locul 4 în lume, după ce în ultimele două sezoane a fost lider la trecerea dintre ani. Românca se poate bucura de înfrângerea Svitolinei, căci altfel ar fi picat pe poziția a cincea. Primele trei locuri în ierarhia mondială sunt ocupate, în ordine, de Ashleigh Barty, Karolina Pliskova și Naomi Osaka, în timp ce pe 5 încheie anul Bianca Andreescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net